/ Nyheder / Vi skal rekruttere aktivt til fremtiden

Vi skal rekruttere aktivt til fremtiden

Ejendomsbranchen kæmper mod en lang række andre brancher om at tiltrække arbejdskraft og fange de yngre generationers opmærksomhed, skriver EjendomDanmarks chefkonsulent for uddannelse og rekruttering i et nyt debatindlæg.

Af

Lotte Rendtorff er chef for uddannelse og rekruttering hos EjendomDanmark.

Tiderne skifter, men udfordringen med manglende arbejdskraft består, og den dalende beskæftigelse ser ikke ud til for alvor at være slået igennem hos vores medlemsvirksomheder endnu.

Selv om tiderne, hvor det stort set var umuligt at rekruttere nyt personale på tværs af alle brancher, måske snart er ovre, så er der fortsat en stor rekrutteringsudfordring. På hospitalerne skriger man endnu efter sygeplejersker, på restauranterne mangler der kokke og tjenere, og i ejendomsbranchen mangler vi alt fra ejendomsteknikere til kontoransatte.

Tematikken fyldte en del under valgkampen, hvorfor den nye SVM-regering har slået et stort brød op og planlægger at øge den strukturelle beskæftigelse med 45.000 inden 2030.

Det attraktive ved ejendomsbranchen

Alene i ejendomsbranchen vil der være brug for op mod 10.000 flere medarbejdere frem mod 2030, hvilket svarer til hele ni procent af branchens totale beskæftigelse. Set i dette lys er der brug for handling, så vi også i fremtiden har kollegaer nok.

Som branche er vi nemlig et uundværligt fundament for erhvervslivet, når vi leverer boliger, erhvervslokaler og byrum til resten af samfundet. Således vil de manglende hænder få konsekvenser langt ud over branchens egne grænser.

Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi fokuserer på at fastholde og sikre en større tilstrømning af arbejdskraft, så vi i fremtiden kan drive de vigtige samfundsforandringer, vi står overfor. Det gør vi blandt andet ved at fokusere på alle de fordele og udviklingsmuligheder, der er i branchen – og vi kan vist godt blive enige om, at listen over disse er lang:

  • Som en del af branchen er man med til at påvirke mange menneskers hverdag.
  • Vi går forrest, når det handler om at skabe bæredygtige og attraktive boliger, arbejdspladser og byrum.
  • Vi bidrager til økonomisk vækst i Danmark.
  • Som medarbejder har man mulighed for at dygtiggøre sig via videreuddannelse.
  • Og så er det en branche, der er i konstant forandring, som byder på en spændende og afvekslende hverdag.

Rekrutteringskampagne skal skaffe hænder

Som organisation brænder vi for at forandre den udvikling, hvorfor vi fortsætter vores rekrutteringskampagne bestående af flere forskellige initiativer, der skal gøre ejendomsbranchen mere synlig og attraktiv for den kommende generation af medarbejdere.

Vi har blandt andet lanceret hjemmesiden propertycareers.dk, hvor de besøgende kan udforske branchens mange uddannelses- og karrieremuligheder samt blive klogere på, hvordan hverdagen kan se ud som eksempelvis property manager, controller og jurist. Samtidigt giver hjemmesiden også adgang til en jobportal, hvor ejendomsvirksomheder kan eksponere sig selv over for fremtidens medarbejdere. Forhåbentligt bliver jobportalen fremadrettet en fælles indgang til de mange ledige jobs i branchen.

De yngre stemmer

Som branche står vi dog også stærkest, når vores medarbejdere fortæller om os. Derfor er vi stolte af vores ambassadørkorps af yngre medarbejdere, der via sociale medier givet et indblik i deres hverdag i branchen. Sådan sikrer vi, at potentielle medarbejdere hører om ejendomsbranchen før, under og efter deres uddannelsesvalg.

Hvorom alting er, så er ejendomsbranchen også en forholdsvis stabil branche og det – sammenlagt med et øget fokus på rekruttering og stigende ledighed på arbejdsmarkedet – betyder, at tendensen forhåbentligt er på vej til at vende.

Vores indsats er ikke tidsbegrænset, og vi kommer til fortsat at arbejde hårdt med problematikken i de kommende år. For det står lysende klart, at der, hvis den negative forventning til arbejdskraften i branchen i 2030 bliver en realitet, kun findes tabere og ingen vindere.

Så derfor – lad os sprede de gode fortællinger om ejendomsbranchen og mulighederne for at få et meningsfyldt job, hvor man altid kan udvikle og dygtiggøre sig, så vi kan komme manglen på medarbejdere til livs.

 

Dette indlæg blev første gang bragt hos estatemedia.dk d. 23. januar 2023.