/ Nyheder / Øget selvindsigt og medarbejderforståelse på ledelseskursus

Øget selvindsigt og medarbejderforståelse på ledelseskursus

Et ledelseskursus gav Kim Skovgaard Frausing, controller og partner hos ØENS, et boost som leder. Kurset gav både stof til eftertanke og redskaber, han kan bruge i det daglige.

Af

Et ledelseskursus gav Kim Skovgaard Frausing, controller og partner hos ØENS, et boost som leder. Foto: ØENS.

Fra regnskabsmedarbejder til teamleder med en medarbejderstab på 10. Siden Kim Skovgaard Frausing begyndte hos ØENS for fem år siden, har karrieren taget fart. For at forbedre sin rolle som leder tilmeldte han sig ledelseskurset Styrk dit personlige lederskab, som EjendomDanmark tilbyder i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

Satte tanker i gang

På kurset bliver deltagerne blandt andet at bedt om at tage en personlighedstest, der afdækker både personlighed samt styrker og svagheder som leder. Det har sat tankerne i gang hos Kim Skovgaard Frausing.

”Resultaterne af testen tænker jeg stadig meget over, både når jeg går på arbejde og er sammen med min familie. Jeg er blevet mere bevidst om, hvordan andre opfatter mig, og hvordan jeg bedst kommer dem i møde,” siger han.

Tunet ind på medarbejderne

Ud over opmærksomhed på egen personlighed er Kim Skovgaard Fausing også blevet klædt på til at spotte styrker og håndtere svagheder hos medarbejderne.

”Jeg bliver ikke menneskekender af at være på kursus i fem dage, men jeg er blevet tunet ind på, hvordan jeg bliver mere sanseskarp, når jeg sidder over for en medarbejder til f.eks. en MUS-samtale: Hvor trykker skoen, hvordan giver jeg medarbejderen et løft og er vedkommende modtagelig for det,” uddyber Kim Skovgaard Fausing.

Dedikeret underviser

Alt i alt mener Kim Skovgaard Fausing, at tiden på kurset har været godt givet ud, og det skyldes først og fremmest kvaliteten af undervisningen.

”Underviseren var god både på kurset, men også til opfølgning. Vi skulle bl.a. præsentere og hjælpe hinanden med en række dilemmaer. Underviseren fulgte siden op – ikke for at løse det, men høre til, hvordan det er gået siden,” siger han og fortsætter:

”Alt i alt har kurset har givet mig stof til eftertanke og et boost i forhold til, hvordan jeg sætter mig selv i spil som leder. Et af de vigtigste redskaber, jeg tager med mig, er at huske at trække vejret i travle perioder.”

Kom på kursus

Som medlem af EjendomDanmark kan du også deltage på udvalgte kurser hos Lederne Kompetencecenter. I efteråret udbydes fire forskellige kurser:

– Styrk dit personlige lederskab
– Fra kollega til leder
– Kommunikation for ledere
– Det robuste lederskab

Læs mere om kurserne her