/ Cookie- og privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik

EjendomDanmark ønsker at tilbyde en overskuelig hjemmeside med det indhold, der er mest relevant for dig. For at det kan lade sig gøre, bruger vi teknologier, som kan indsamle oplysninger om dig og om hvordan du og andre besøgende bruger vores hjemmeside. 

Det sker ved at der bliver lagt en cookie på din computer, når du besøger hjemmesiden. Hvis du ikke ønsker at vi bruger cookies, så har du mulighed for at at sige nej tak til brug af cookies. EjendomDanmark bruger egne cookies og cookies fra tredjeparter.

Vi bruger to typer af cookies, nemlig midlertidige cookies og permanente cookies. De midlertidige cookies er “sessionscookies”, der er knyttet til dit aktuelle besøg på vores hjemmeside og slettes automatisk, når du lukker din webbrowser. De permanente cookies bliver lagret på din computer, tablet eller mobiltelefon – alt efter hvad du bruger, når du besøger vores hjemmeside. Permanente cookies sletter sig selv efter en periode, men vil blive fornyet hver gang du besøger vores hjemmeside. 

Hvad er en cookie?

En cookie er en tekstfil, der sættes på din computer / tablet, når du besøger vores hjemmeside. I denne tekstfil gemmer hjemmesiden informationer, som den gerne vil kunne læse, næste gang du besøger siden. Cookien gør det for eksempel muligt at lade hjemmesiden tilpasse sig individuelt, fordi hjemmesiden bruger cookiens indhold til at huske, hvad du klikkede på sidst du var på besøg. Det er informationer, der bruges til statistik og analyse, og er helt ufarlige.

En cookie er en tekstfil, ikke en programfil. Det betyder, at cookien ikke selv kan gøre noget på din computer. Den kan ikke indsamle oplysninger, sprede virus eller på anden måde gøre skade. Indholdet af cookies læses og skrives af de hjemmesider, du som bruger besøger.

Hvad bruger vi cookies til?

Når du bruger hjemmesiden sættes en sessionscookie, som er nødvendig for, at websitet fungerer optimalt. 

Vi bruger cookies til at optimere hjemmesiden. Cookies benyttes til at overføre informationer om dine valg fra en side til den næste. Det kan for eksempel være i forbindelse med handel i vores butik, hvor din indkøbskurv i praksis bliver gemt i en cookie, indtil du går til betaling. Der bliver også benyttet cookies ved udfyldelse af formularer, hvor en cookie registrerer, hvis du tidligere har udfyldt en formular. Desuden benyttes cookies til at gemme information om, hvorvidt du er logget ind.

Vi indsamler og behandler typisk følgende oplysninger: dit unikke ID og tekniske oplysninger om din computer, tabler eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering samt hvad du klikker på. Vi gemmer ikke almindelige personoplysninger med mindre du selv taster det ind og samtidig giver eksplicit samtykke til behandling. Dette sker typisk ved oprettelse af login og ved køb i butikken.

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver offentliggjort eller kommer til uvedkommendes kendskab. Fx er information om indkøbskurvens indhold krypteret og dermed ulæselig for andre.

Ja tak til cookies

Hvis du trykker på “Acceptér”, eller hvis du klikker videre til en ny side uden at tage stilling til cookies, sættes cookies på din computer, og meddelelsen på forsiden forsvinder. Næste gang du besøger websitet med samme browser, vil du ikke blive spurgt, om du vil acceptere cookies, og der vil fortsat blive sat cookies.

Der sættes for nuværende alene en cookie, der husker dit valg om cookies.

Nej tak til cookies

Hvis du trykker på “Acceptér ikke”, sættes ikke cookies. Der sættes kun en cookie, som husker, at du ikke ønsker, at der sættes cookies.

Ønsker du slet ikke, at der sættes cookies på din computer, skal du slå cookies fra i din browser. Du skal være opmærksom på, at der i så fald kan være elementer på websitet, som ikke fungerer.

Skift indstillinger for cookies

Du har altid mulighed for at skifte dine indstillinger.

Sådan sletter du cookies og afviser dem fremover

EjendomDanmarks hjemmeside er funktionelt afhængig af cookies. Da vi kun sætter egne cookies, som ikke kan bruges til at identificere enkeltpersoner, tilbyder vi ikke en funktion til at slå dem fra.

Vi håber, du vil tillade de cookies vi sætter, da de hjælper os med at forbedre hjemmesiden.

Ønsker du at besøge hjemmesiden uden at der bliver sat cookies, skal du tilføje dette domæne til listen over hjemmesider, du vil blokere cookies fra. Det gør du under internet-indstillinger i din browser, hvor du ved at vælge avancerede cookieindstillinger, kan tilføje domæner til listen over hjemmesider, du vil blokere cookies fra.

Hvis du sætter din browser op til at nægte cookies, skal du være opmærksom på, at der kan være funktionalitet der ikke virker eller indhold du ikke kan få adgang til.

Behandling af personoplysninger ved brug af cookies

EjendomDanmarks brug af cookies kan medføre behandling af personoplysning. Vi anbefaler derfor, at du læser vores privatlivspolitik, som beskriver vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder.

Privatlivspolitik

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker fx ved almindelig tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvad du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som fx at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. 

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives ikke til tredjeparter.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke, så der ikke bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis dine oplysninger er forkerte, har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: info@ejd.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger kan du gøre det til os på info@ejd.dk. Du har også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Konkurrenceretlig compliance

EjendomDanmark skal overholde konkurrencelovens forbudsregler. Det er ikke tilladt at begrænse konkurrencen. EU-konkurrencereglerne og den danske konkurrencelov indeholder begge forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler og samordnet praksis mellem konkurrenter eller samarbejdspartnere. Det følger naturligt heraf og af fast praksis, at vedtagelser i en branche- eller erhvervsorganisation også er omfattet af forbuddet.

EjendomDanmark må ikke medvirke til, at der sker en begrænsning af konkurrencen på de markeder, som foreningens medlemsvirksomheder agerer på.

Med baggrund heri har EjendomDanmark udarbejdet et konkurrenceretligt ”compliance-program”, hvis formål er at bidrage til, at EjendomDanmark og vores medlemmer overholder konkurrencelovens regler.

EjendomDanmark har gennemgået foreningens nuværende produkter og ydelser til medlemmerne, og disse vurderes ikke at være i strid med konkurrencereglerne.

Vil du vide mere, så læs vores regler for konkurrenceretlige compliance og møder.