/ Nyheder / Videreuddannelse er vigtigt for medarbejderne

Videreuddannelse er vigtigt for medarbejderne

I Haugaard|Braad Ejendomsadministration er der stort fokus på videreuddannelse af medarbejdere. En af dem, der har oplevet dette, er Dan Nielsen, der i dag er ansat som ejendomsadministrator, og som har arbejdet sig op i virksomheden.

Af

Dan Nielsen er ansat som ejendomsadministrator i Haugaard|Braad Ejendomsadministration, og han færdiggjorde i januar EA-uddannelsen hos EjendomDanmark. Balancen mellem uddannelse og arbejde kan være hård, men det hjælper, når man arbejder i en virksomhed, der ser værdien i, at deres ansatte bruger tid på at videreuddanne sig.

”Det gavner på mange måder, når vores ansatte videreuddanner sig. Vi er generelt store fortalere for videreuddannelse, og vi ser gerne, at vi kan hjælpe vores ansatte med ikke bare at bygge på – men at bygge opad,” fortæller Martin Hedegaard, partner og direktør i Haugaard|Braad Ejendomsadministration.

Og for Martin Hedegaard er der da heller ingen tvivl om, hvorfor videreuddannelse gavner alle parter:

”Det giver dem jo selvfølgelig en faglighed, som vi alle får glæde af. Men vi vokser også som mennesker, når vi uddanner os, og det skal man ikke overse vigtigheden i. Så det giver os som virksomhed rigtig meget, og vi får nogle gode, kloge mennesker ombord.”

Videreuddannelse er et konkurrenceparameter

For Haugaard|Braad ligger fordelen i at videreuddanne de ansatte altså ikke kun hos medarbejderne, men også hos virksomheden selv.

”Vi er en virksomhed, der gerne vil udvikle vores medarbejdere, og det er også et aspekt, der er gået hen og blevet et konkurrenceparameter i forhold til at holde på de ansatte. Vi har gudskelov med mennesker at gøre, der ikke bare vil sidde på den samme stol resten af deres liv, fordi de gerne vil have, at der skal ske noget,” fortæller Martin Hedegaard og fortsætter:

”Jeg tror, at folk mere end nogensinde før kigger efter udviklingsmuligheder, når de skal ud at finde et arbejde eller vælge en karriere. Det skal vi som branche selvfølgelig imødekomme, fordi det er relevant for os, og fordi vores medarbejdere vokser på alle mulige måder.”

Virksomheden skal støtte medarbejderne

Ifølge Tabita Højer, der er partner og administrationschef i Haugaard|Braad, er det vigtigt, at virksomheden tilgodeser, støtter og opfordrer sine medarbejdere til videreuddannelse.

”Vi sender alle nyansatte afsted på EA-uddannelsen, og oftest er det unge mennesker, der lige er begyndt på deres arbejdsliv, så selvfølgelig begynder man ikke med en fuld portefølje af ejendomme. Vi bygger stille og roligt på, og tager også højde for, at de nogle gange er ude af huset for at være fysisk til undervisning,” forklarer Tabita Højer, og uddyber:

”Uddannelsen er både for deres egen skyld og for vores, så det er en del af arbejdstiden, at man videreuddanner sig – om man så er på kontoret eller ude til undervisning. Og vi oplever også, at kunderne har rigtig god forståelse og interesse for, at vi dygtiggør os.”

Klædt på til rollen

Dan Nielsen er en af de medarbejdere hos Haugaard|Braad, der har taget EA-uddannelsen ved EjendomDanmark, og det gjorde han over en periode på to år. Det har nemlig været en proces, hvor både uddannelse, arbejde og privatliv skulle tilgodeses.

”Jeg har taget et fag ad gangen, fordi der skulle være plads til at skabe en god balance med tid til familien. Og det har været værdifuldt for mig. Jeg har fået nogle kvalifikationer, som jeg ikke ville kunne tilegne mig alene ved at sidde med arbejdet i praksis,” fortæller Dan Nielsen og uddyber:

”Der er noget ved at sidde til undervisning og samarbejde med andre fra erhvervslivet, og at have kompetente undervisere, som kan forklare komplicerede aspekter af ejendomsadministration. I jobbet kan man opleve vidt forskellige ting fra dag til dag alt efter, hvad der rører sig, forskellige lovgivninger og så videre. Så uddannelsen har klædt mig godt på.”

Kunderne kan mærke forskellen

Ifølge Dan Nielsen har det givet selvtillid i rollen som ejendomsadministrator og i mødet med kunderne at have uddannelsen i ryggen.

”Når jeg står og repræsenterer virksomheden overfor kunderne, vil jeg gerne fremstå kompetent. Og den viden og de kvalifikationer, jeg har tillært mig på uddannelsen, gør, at jeg er godt rustet til at besvare spørgsmål, og finde løsninger på komplekse udfordringer, fordi vi i undervisningen har arbejdet med forskellige problemstillinger. Så det er positivt, at man i praksis kan bruge sin viden,” fortæller Dan Nielsen og fortsætter:

”Jeg kan også mærke på kunderne, at jeg fagligt har rykket mig, og at jeg fremstår professionelt.”

Rekruttering med fremtiden for øje

Dan Nielsen påbegyndte sin tid i Haugaard|Braad som praktikant, og blev siden studentermedhjælper og trainee. I dag er han ansat som ejendomsadministrator. Og i Haugaard|Braad er det ikke sjældent, at medarbejderne kommer ind uden erfaring som administrator, og siden arbejder sig opad.

”Vi har mærket, at der mangler ejendomsadministratorer i vores del af landet, og derfor bruger vi tid på at rekruttere direkte fra uddannelsesstederne og sikre, at de unge mennesker også ser vores vej. Og der er det igen vigtigt, at vi som branche kan fortælle dem, at de sagtens kan uddanne og videreudvikle sig,” forklarer Martin Hedegaard.

Netop tilgangen med at få medarbejdere ind direkte fra uddannelserne, har ifølge Tabita Højer, vist sig at være nyttig.

”Vi har erfaret, at det fungerer godt at få medarbejdere ombord, som vi selv oplærer internt og videreuddanner. Det er klart, at det sætter et større pres på organisationen, og at man skal frigive nogle ressourcer til oplæring, men vi har nogle dygtige folk med forskellig baggrund og grader af erfaring, som lærer fra sig og hjælper hinanden, og så kompetenceudvikler vi også på den måde,” fortæller hun.

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.