/ Nyheder / Nu starter eftertragtet læringsforløb om bæredygtighed

Nu starter eftertragtet læringsforløb om bæredygtighed

Der har været stor interesse for at blive en del af et læringsforløb om bæredygtighed målrettet ejendomsvirksomhederne. Forhåbningen er, at inspirationen vil brede sig i branchen.

Af

Snart lyder startskuddet på det læringsforløb, der er en del af projektet Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen. Og interessen for EjendomDanmarks og Rambølls læringsforløb med fokus på bæredygtighed har været stor.

Nu er alle de ejer- eller administratorvirksomheder i SMV-segmentet, der skal deltage i de tre læringsdage fordelt over seks måneder, udvalgt.

Det er sket på baggrund af størrelse, type og geografisk spredning, og virksomhederne vil modtage undervisning og sparring med Rambølls eksperter. Dermed bliver de i stand til at udvikle en køreplan for deres arbejde med bæredygtighed.

Læringsforløb rammer et behov

Den store interesse glæder Jan Ellebye, der er underdirektør i EjendomDanmark:

”Det er altid spændende, hvordan nye tiltag bliver modtaget. Interessen for vores læringsforløb har været stor på tværs af hele branchen og landet. Det viser, at der er et kæmpe behov for det, vi nu tilbyder: En mulighed for at blive klogere på bæredygtighed i øjenhøjde,” siger han.

Virksomhederne skal inspirere andre

De virksomheder, der deltager i læringsforløbet, bliver vigtige for EjendomDanmarks ambition om at støtte branchens bæredygtige omstilling.

Virksomhederne kommer nemlig til at agere som rollemodeller, fortæller Jan Ellebye.

”I vores branche ruller stenen hurtigt, når først den er blevet kastet. Det gør disse modige virksomheder nu, og så er det op til os i EjendomDanmark at få deres læring ud til resten af branchen,” siger han.

En del af et større projekt

Læringsforløbet er som beskrevet en del af EjendomDanmarks projekt Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen, der også tæller udviklingen af en digital platform.

Projektet er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.

Første læringsdag i forløbet er 30. november 2023.