/ En grøn branche / Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen

Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen er EjendomDanmarks store bæredygtighedsprojekt, der skal give branchen viden, inspiration og handlekompetencer til en bæredygtig omstilling.

Bygge- og ejendomsbranchen står for omkring 30 procent af det danske CO2-udslip. Men mange ejere, administratorer og lejere i ejendomsbranchen mangler endnu den rigtige viden til at bidrage til en bæredygtig omstilling.

Derfor har vi i EjendomDanmark i samarbejde med Rambøll søsat et toårigt projekt kaldet Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen, der skal hjælpe branchen med den bæredygtige omstilling.

Læring, inspiration og handlekompetencer

Projektet skal give ejendomsbranchen læring, inspiration og handlekompetencer, så de kan træffe kvalificerede valg i deres bæredygtige omstilling både i dagligdagen og på et strategisk plan. Det handler om at gøre arbejdet med bæredygtighed konkret og relatérbart.

Over de næste to år vil projektet gøre to ting:

 • Guide 30-36 ejendomsvirksomheder i SMV-kategorien gennem et gratis læringsforløb, der via ekspertindlæg, inspirationscases og diskussion med ligesindede, skal gøre deltagerne i stand til at arbejde strategisk med bæredygtighed.
 • Udvikle en digital læringsplatform, der bliver stillet til rådighed for hele branchen ved projektets afslutning i 2025. Her kan man i fred og ro blive klogere på de strategiske, praktiske og tekniske aspekter af bæredygtighed.

Læringsforløb

Vi starter vores gratis læringsforløb i efterår 2023, som løber af stablen á tre omgange over seks måneder.

Så hvis du er en lille eller mellemstor virksomhed i ejendomsbranchen, der mangler viden og handlekompetencer til at tage næste skridt i jeres bæredygtighedsrejse, så er det måske noget for jer?

Under læringsforløbet samles alle deltagerne tre gange over en periode på seks måneder til såkaldte uddannelsesdage. I løbet af disse dage modtager de ekspertindlæg, inspirationscases og ikke mindst tid til diskussion og øvelser, som vil gøre dem i stand til at arbejde strategisk med bæredygtighed.

Alle deltagere vil gennem hele forløbet kunne sparre med en ekspert fra Rambøll samt tilvælge fire onlinekurser, der udfolder specifikke temaer, som branchen efterspørger.

Forløbet er gratis at deltage i som ejer- og administratorvirksomheder, men mindst én af virksomhedens to til tre repræsentanter skal have mandat til at træffe forretningsmæssige beslutninger på vegne af virksomheden

Hvorfor deltage?

Når forløbet er slut, vil du:

 • Have viden om hvordan du integrerer bæredygtighed i din forretning, så den gavner din bundlinje.
 • Kende brugbare metoder, værktøjer og inspiration til at udarbejde en handlingsorienteret bæredygtighedsstrategi.
 • Have opnået grundlæggende viden om bæredygtighedsagendaen og hvordan den påvirker ejendomsbranchen i kommende år.
 • Have indsigter i de vigtigste lovgivningsmæssige og strategiske udfordringer og muligheder.
 • Have fået inspiration til intern ledelse, organisering og forankring af bæredygtighedsindsatsen.
 • Kunne deltage i et helt nyt branchenetværk, der er i samme båd som dig.

Vi har 36 pladser, og de bliver hurtigt fyldt ud, så tilmeld dig allerede nu herunder.

Tilmeld dig vores læringsforløb

  * Bemærk begrænsede pladser. Tilmelding garanterer ikke automatisk plads til forløbet.

  Vi kontakter alle, der ønsker tilmelding senest i uge 43

  Bidragsydere

  Projektet er støttet af foreningen Realdania, Grundejernes Investeringsfond (GI), EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit samt Rambøll Fonden.

  Kontakt EjendomDanmark

  Du er meget velkommen til at række ud, hvis du vil høre mere om projektet.

  Kontakt os