/ Nyheder / Lokalpolitikerne skal også huske byudviklingen

Lokalpolitikerne skal også huske byudviklingen

De lokale samfunds fysiske rammer bør fylde mere i valgkampene. Det skriver adm. direktør Jannick Nytoft i et indlæg bragt i Sjællandske Mediers lokalaviser.

Af

Foto: Westersoe, iStock

Vores børn, vores ældre, vores idrætsfaciliter, vores byrum, vores fysiske rammer. Listen er lang med områder, som kommunen har enten hele eller dele af ansvaret for. Særligt den sidste af dem kan for let glemmes i en valgkamp, hvor de andre emner med rette fylder meget. Og emnet har heller ikke fyldt nok i den aktuelle valgkamp.

For langt de fleste af os skænker ikke den konkrete udvikling af vores bymidter en tanke, før den daglige tur bliver forstyrret af stilladser, kraner eller afspærringer. Alle tre er et nødvendigt onde, når vi skal skabe de stærke, lokalt forankrede miljøer.

Kommunerne spiller nemlig en stor rolle i udviklingen af vores nærområder. Kommunerne laver lokalplaner. Kommunerne behandler byggesager. Kommunerne bestemmer skatteniveauet på ejendomme. Ja, listen kunne fortsætte længe endnu.

Derfor skal vi særligt i disse valgtider også huske at spørge de mange idéfyldte kandidater, hvad deres visioner, tanker og overvejelser er om udviklingen af byområder. Hvis de mangler inspiration, har vi hos EjendomDanmark for nylig fremlagt 14 forslag til, hvordan politikerne i samarbejde med ejendomsbranchen kan skabe byrum.

Den slags udvikles bedst, når man har byens borgere og ejendommenes ejere med på råd – fremfor at diktere det med projekter udtænkt bag rådhusenes skriveborde. For af alle vores forslag er det vigtigste samtalen.

Jeg håber derfor, at dette er begyndelsen på en dialog, der rækker ud over valgkampen

Dette indlæg er bragt i Sjællandske Mediers lokalaviser d. 11. november 2021.