/ Nyheder / Læringsplatform giver viden i systematiske bidder 

Læringsplatform giver viden i systematiske bidder 

EjendomDanmarks nye digitale platform deler viden om bæredygtighed op i systematiske bidder. Det gør den til et godt sted at starte på sin bæredygtighedsrejse, fortæller Søren Schødt fra Upsite, der har testet platformen.  

Af

Søren Schødt er founder i Upsite og deltager i et læringsforløb om bæredygtighed, hvor deltagerne har testet EjendomDanmarks nye læringsplatform.

Det kan være komplekst at begynde at omstille sin virksomhed til en grønnere version. Men EjendomDanmarks og Rambølls nye platform om bæredygtighed i ejendomsbranchen formår at gøre kompliceret viden om bæredygtighed lettere fordøjeligt. 

Det mener Søren Schødt, founder i Upsite, der tilbyder let styring af ejendomsdata. 

Han deltager i et læringsforløb om bæredygtighed sammen med en gruppe af virksomheder, der har prøvetestet platformen som en del af deres forløb.   

”Jeg blev positivt overrasket over platformen, da jeg første gang loggede ind. Den indeholder meget komplekst stof om bæredygtighed og ESG. Men det er heldigvis brudt ned i systematiske bidder, der er tilpasset forskellige niveauer, så platformen giver mening at tage med på ens bæredygtighedsrejse uanset hvor man er,” siger han. 

Platformen indeholder guides, viden og øvelser med øje for lige netop de udfordringer, der følger med at eje eller administrere ejendomme i Danmark. 

Du kan tilgå og tilmelde dig platformen her.

Begynd din bæredygtige omstilling 

Ud over moduler om specifikke elementer af bæredygtighed, giver platformen også mulighed for at dykke ned i, hvordan du kan arbejde strategisk med bæredygtighed.  

Den del fungerer godt – især hvis man er en lille virksomhed, der er usikker på vejen mod mere bæredygtighed, mener Søren Schødt. 

”Hvis man er i ejendomsbranchen og ikke er startet på sin bæredygtige omstilling, men ved, at man skal i gang på en eller anden måde, vil platformen være stedet at starte,” siger han. 

Fra skærm til virkelighed 

Han peger på, at hvis du følger den struktur, platformen lægger op til, følger øvelserne og noterer ned, så har du en god base at bygge din bæredygtighedsindsats omkring.  

”Det kan virke uoverskueligt at sidde og gennemtænke hele sin omstilling selv. På platformen kan du få hjælp til at beslutte, hvilke skridt, der er vigtige for netop din virksomhed og samtidig dokumentere disse,” siger han og tilføjer: 

”Platformen gør det muligt at starte i det små, tage et par moduler og så herefter tage det, du har lært med ud i virkeligheden og teste det af,” siger han. 

En del af læringsforløb 

Der er i øjeblikket ni moduler på læringsplatformen, men der vil løbende blive udviklet og udgivet yderligere moduler.

Udviklingen af platformen er en del af projektet Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen af EjendomDanmark og Rambøll, der også tæller et læringsforløb om bæredygtighed for små og mellemstore ejer- og administratorvirksomheder fra hele Danmark.   

Projektet er muligt takket være støtte fra en stribe bidragsydere, der alle er optagede af og engagerede i at understøtte den bæredygtige omstilling af den samlede ejendomsbranche. Bidragsyderne er: Realdania, Grundejernes Investeringsfond (GI), EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.   

Hvis du vil komme godt i gang med at bruge læringsplatformen, inviterer EjendomDanmark til gratis introduktion til platformen og dens muligheder den 29. april.