/ Nyheder / En trappe af viden om bæredygtighed 

En trappe af viden om bæredygtighed 

Bæredygtighed kan virke uoverskueligt. Men på ny platform fra EjendomDanmark kan du lære at strukturere din indsats, fortæller Karin Short, der har prøvetestet den.  

Af

Karin Short fra Fortegården har testet EjendomDanmarks læringsplatform for bæredygtighed i ejendomsbranchen og hun mener, den bygger vidensniveauet op som en trappe. Foto: iStock(mura

For mange er bæredygtighed en bjergbestigning uden hjælpemidler. Ny digital læringsplatform fra EjendomDanmark og Rambøll kan dog hjælp med at forme de trin, du kan tage på bæredygtighedsrejsen.  

Det mener Karin Short, der er direktør i den selvejende Aarhusianske institution Fortegården, der driver både plejehjem og boligudlejning. Hun har været med til at teste læringsplatformen, som netop er blevet lanceret bredt til ejendomsbranchen.  

”Platformen er enormt informativ. Men samtidig er den et sted, hvor vi har fået hjælp til at strukturere vores indgang til den kæmpestore udfordring, bæredygtighed er for mange af os. Det kan virke voldsomt at kigge ind i. Jeg føler, at platformen former en læringstrappe med måden, den er bygget op på,” siger hun. 

Du kan tilgå og tilmelde dig platformen her.

Gør bæredygtighed vedkommende  

Mange virksomheder vil rigtig gerne i gang med en bæredygtig omstilling, men er usikre på, hvor de skal starte. På, hvad der er vigtigt. Det har platformen hjulpet Fortegården med at sortere i, fortæller Karin Short. 

”På platformen har vi fået hjælp til at starte det rigtige sted. I den proces, vi har været igennem på platformen, er vi blevet udfordret til at reflektere over og afgrænse vores tilgang til bæredygtighed,” siger hun og tilføjer: 

”Vi har brugt platformen til at koge en bred vifte af muligheder inden for bæredygtighed og ESG ned til et sted, hvor det er vedkommende for os i vores dagligdag. Niveauet og indholdet passer rigtig godt til ejendomsbranchen. Vi bliver udfordret, men det er ikke umuligt at følge med.” 

God formidling af viden 

Karin Short fremhæver også formidlingen på platformen. Hun er især glad for de illustrationer, der figurerer sammen med teksten, der udlægger lovstof eller analyser, som kan være svære at forstå.  

”Jeg synes, billederne og illustrationerne på platformen er særligt gode,” siger hun. 

”De har hjulpet mig meget med at forstå sammenhængen i f.eks. vores værdikæde, hvor vi skal kende forskel op upstrøms og nedstrøms (det, der sker hhv. før og efter virksomhedens indblanding, red.).” 

En del af bæredygtighedsprojekt   

Der er i øjeblikket ni moduler på læringsplatformen, men der vil løbende blive udviklet og udgivet yderligere moduler. Udviklingen af platformen er en del af projektet Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen af EjendomDanmark og Rambøll, der også tæller et læringsforløb om bæredygtighed for små og mellemstore ejer- og administratorvirksomheder fra hele Danmark.   

Projektet er muligt takket være støtte fra en stribe bidragsydere, der alle er optagede af og engagerede i at understøtte den bæredygtige omstilling af den samlede ejendomsbranche. Bidragsyderne er: Realdania, Grundejernes Investeringsfond (GI), EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.     

Hvis du vil komme godt i gang med at bruge læringsplatformen, inviterer EjendomDanmark til gratis introduktion til platformen og dens muligheder den 29. april.