/ Nyheder / Her er landets mest ejendomsvenlige kommune

Her er landets mest ejendomsvenlige kommune

For første gang kan Ringsted Kommune pryde sig med titlen som Danmarks mest ejendomsvenlige kommune. Det viser EjendomDanmarks årlige undersøgelse af ejendomsvilkårene i alle landets kommuner.

Af

Sidste år skulle man et stykke ned af listen for at finde Ringsted Kommune. For da EjendomDanmark senest opgjorde, hvor ejendomsvenlige landets kommuner er, fik Ringsted en placering som nummer 13. I år er situationen en anden, og den midtsjællandske kommune er rykket op på førstepladsen. Ringsted kan derfor kalde sig Danmarks mest ejendomsvenlige kommune.  

Ejendomsvenlighed er grobund for byudvikling 

For blot fire år siden lå kommunen på en 47. plads, og at Ringsted nu kan stille sig på toppen af podiet, går derfor ikke ubemærket hen hos EjendomDanmark: 

”Ringsted Kommune er et fantastisk eksempel på, hvordan en målrettet indsats for at forbedre ejendomsbranchens vilkår i kommunen har båret frugt. Det gør det langt mere attraktivt at investere, opføre og drifte ejendomme i kommunen. Det skaber de bedste forudsætninger for byudvikling, og det kan øge interessen for at bosætte sig i kommunen,” siger adm. direktør i EjendomDanmark, Peter Stenholm. 

Og Ringsted Kommunes borgmester, Henrik Hvidesten, er glad for, at deres målrettede arbejde har båret frugt: 

”I Ringsted Kommune har vi arbejdet målrettet på at gøre det nemt for virksomheder at komme i gang og komme videre. Det har vi blandt andet gjort ved at fjerne byggesagsgebyret og udfase dækningsafgiften. Vi har også optimeret planlægning og byggesagsbehandling, så vi kan behandle det stigende antal sager, der naturligt følger af at være en kommune i vækst. Derfor glæder det mig rigtigt meget, når der kommer en undersøgelse der viser, at vores arbejde bliver anerkendt af virksomheder og dem, der vil investere i vores lokalsamfund.” 

Kortere ventetid på sagsbehandling 

Ringsted Kommune har forbedret sig på flere af de parametre og har derfor vippet Billund Kommune af pinden.  

Den jyske kommune indtog førstepladsen i 2020 og formåede at forsvare titlen i 2021, men tredje gang gik den ikke. Blandt andet fordi Ringsted Kommune har afskaffet dækningsafgiften og gjort en væsentlig indsats for at nedbringe byggesagsbehandlingstiden, som er en af ejendomsbranchens større udfordringer. De seneste fire år har kommunen nedsat den gennemsnitlige byggesagsbehandlingstid fra 44 til 29 dage, og så er antallet af ejendomsforbrydelser næsten halveret.  

“Færre ejendomsforbrydelser – såsom indbrud, hærværk og brandstiftelser, har betydning for interessen i at bo i kommunen og deraf også, om der er investorer, som vælger at investere i byområdet. Derfor er det en stor fordel at gøre kommunen mere sikker,” forklarer Peter Stenholm.  

Højdespringer og taber 

Høje-Taastrup Kommune har ligeledes forbedret sig – og det i en sådan grad, at kommunen er årets højdespringer. Kommunen er således rykket hele 53 pladser frem og er endt på en 19. plads. 

Den nordsjællandske kommune Allerød er derimod endt på en sidsteplads og rykker fra plads 88 til 98.  

Kig nærmere på ejendomsvenlighedsanalysen her.

Could not find post with assigned ID