/ Nyheder / Billund generobrer titlen som mest ejendomsvenlige kommune  

Billund generobrer titlen som mest ejendomsvenlige kommune  

Billund Kommune kan atter pryde sig med titlen som landets mest ejendomsvenlige kommune, efter de sidste år måtte se sig slået af Ringsted. Det viser EjendomDanmarks årlige undersøgelse af ejendomsvenlighed i landets 98 kommuner.

Af

Billund Kommune har flere gange kunne kalde sig Danmarks mest ejendomsvenlige kommune – og nu sker det igen.  

Hvert år måler og rangerer ejendomsbranchens organisation, EjendomDanmark, ejendomsvenligheden i de danske kommuner. Alt sammen for at synliggøre kommunernes muligheder for at skabe endnu bedre vilkår for eksempelvis ejendomsinvesteringer. 

I den sammenhæng genvinder kommunen førstepladsen i EjendomDanmarks årlige opgørelse, efter Ringsted Kommune sidste år vippede den syddanske kommune af pinden.   

“Først og fremmest vil jeg ønske kommunen stort tillykke med førstepladsen. At have gode rammevilkår for ejendomsbranchen er vigtigt, hvis man vil skabe stærke byer, lokalsamfund og have udvikling – og det kan vi se, at Billund Kommune har ambitioner om,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark. 

Gode vilkår skaber vækst 

Billund Kommune er en attraktiv kommune at være ejendomsejer og investor i. Årsagen er blandt andet de gode vilkår, som kommunen har formået at skabe, og som fortsat udvikler sig i en positiv retning.  

”Billund Kommune har længe klaret sig rigtig flot. I år har kommunen formået at forbedre sig på flere parametre, og det er netop derfor, at de igen havner på førstepladsen. Kommunen er et fremragende eksempel på, at en målrettet indsats for at forbedre vilkårene for ejendomme betaler sig,” siger Peter Stenholm. 

Også på Billund Kommunes borgmesterkontor er der begejstring at spore over den generobrede pris.  

”Jeg er utrolig stolt over, at vi for femte gang får titlen som Danmarks mest ejendomsvenlige kommune. For os i kommunalbestyrelsen er det helt afgørende, at vi understøtter kommunens stærke byer og erhvervslivet i vokseværk,” siger Stephanie Storbank, der er borgmester i Billund Kommune og fortsætter:  

”Vi arbejder derfor for at sikre trygge og stabile rammer, så Billund Kommune bliver ved med at være en attraktiv kommune at være ejendomsejer og investor i. Samtidig vil jeg gerne sige tak til EjendomDanmark for det vedvarende fokus på kommunernes ejendomsvenlighed.” 

Stabil udvikling for kommunen 

Der har længe været gode rammer og betingelser for ejendomme i Billund. Den virkelighed og udvikling har kommunen formået at fastholde i år. Det er blandt andet derfor, at kommunen atter topper på ranglisten om ejendomsvenlighed.   

Billund Kommune er en ureguleret kommune, dækningsafgiften er på 0 promille og byggesagsgebyret er på 0 kr. Dette var på alle tre parametre også tilfældet for fire år siden. Også grundskylden er den samme som for fire år siden – nemlig 18,48 promille.  

Kommunens byggesagsbehandlingstid ligger i år på 18 dage, hvilket er en gennemsnitlig stigning på to dage siden sidste år, men trods alt markant bedre end landsgennemsnittet, der er på 71 dage. Samtidig har kommunen siden 2022 haft et fald i ejendomsforbrydelser på 11,6 procent.  

I den modsatte ende af EjendomDanmarks undersøgelse af ejendomsvenlighed findes Frederiksberg Kommune, der som den mindst ejendomsvenlige i år, er havnet på 98. pladsen.