/ Analyser / Ejendomsvenlighed

Ejendomsvenlighed

EjendomDanmark undersøger hvert år kommunernes ejendomsvenlighed, og hvilke kommuner der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og -ejere.

Hver år udkommer EjendomDanmark med en analyse af kommunernes ejendomsvenlighed. Den viser, hvor gode vilkår ejendommene har rundt i landet. 

Vinderen i 2022 er Ringsted Kommune

Undersøgelsen synliggør de muligheder, kommunerne har for at påvirke de lokale vilkår for ejendomme. I 2022 er det Ringsted Kommune, der tager stafetten som årets vinder for første gang. Allerød Kommune indtager en sidsteplads. Region Midtjylland tager prisen som den mest ejendomsvenlige region, mens Aarhus klarer sig bedst blandt storbyerne. 

Kommunernes rangering på hvert parameter sammenregnes til en placering på den samlede rangliste. EjendomDanmark undersøger forhold, som kommunerne selv har indflydelse på, og som har betydning for ejendommene i kommunerne.

Kommunerne vurderes på følgende parametre

  1. Dækningsafgift
  2. Grundskyld
  3. Om kommunens private lejeboliger er reguleret eller ej
  4. Sagsbehandlingstiden for byggesager
  5. Byggesagsgebyrer
  6. Antallet af ejendomsforbrydelser per 100.000 bygningskvadratmeter
Læs mere om resultaterne i undersøgelsen for 2022

Se rangliste

Se notat

Se faktaark

98

kommuner bliver i undersøgelsen rangeret efter, hvor ejendomsvenlige de er.

Tidligere undersøgelser

Ejendomsvenligheden er forbedret

Erhvervsorganisationen EjendomDanmark har for syvende år i træk undersøgt, hvilke kommuner der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og -ejere. Undersøgelsen blev offentliggjort den 12. november 2018.

Læs pressemeddelse

Om undersøgelsen

 

 

Ejendomsvenligheden er forbedret

Erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark har for sjette år i træk undersøgt, hvilke kommuner der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og -ejere. Undersøgelsen, der blev offentliggjort den 6. november 2017, konkluderer, at ejendomsvenligheden generelt er forbedret.

Læs pressemeddelsen
Om undersøgelsen

 

De mest ejendomsvenlige kommuner ligger på Fyn og i Jylland

Erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark har for femte år i træk undersøgt, hvilke kommuner der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og -ejere. Undersøgelsen, der blev offentliggjort den 31. oktober 2016, konkluderer, at de fynske og jyske kommuner tænker mere erhvervsorienteret end de sjællandske.

At Fyn og Jylland løber med sejren hænger ifølge foreningen sammen med, at mange kommuner tæt på hovedstaden naturligt har nemmere ved at tiltrække erhvervslivet.
Læs pressemeddelsen

Om undersøgelsen

De mest ejendomsvenlige kommuner ligger i Jylland

Erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark har for fjerde år i træk undersøgt, hvilke kommuner der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og -ejere. At Jylland løber med sejren hænger ifølge foreningen sammen med, at mange kommuner tæt på hovedstaden naturligt har nemmere ved at tiltrække erhvervslivet.

De jyske kommuner tænker mere erhvervsorienteret end de sjællandske. Det konkluderes i en undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed, som Ejendomsforeningen Danmark har offentliggjort den 4. november 2015.

Om undersøgelsen

Ejendomsvenlighed 2014

Erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark har for tredje år i træk undersøgt, hvilke kommuner der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og -ejere. At Jylland løber med sejren hænger ifølge foreningen sammen med, at mange kommuner tæt på hovedstaden naturligt har nemmere ved at tiltrække erhvervslivet.

De jyske kommuner tænker mere erhvervsorienteret end de sjællandske. Det konkluderes i en netop offentliggjort undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed.

Læs pressemeddelsen

Om undersøgelsen

Ejendomsforeningen Danmarks undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed 2013

Ejendomsforeningen Danmark har igen i år gennemført en undersøgelse af ejendomsvenligheden i de danske kommuner for at afgøre, hvem der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og – ejere.

I undersøgelsen ligger de jyske kommuner ligger i top, mens de sjællandske kommuner skraber bunden.

“Vil kommunerne skabe vækst og tiltrække virksomheder, er det afgørende, at de tilbyder nogle gode vilkår og rammer for dem, der ejer og investerer i ejendomme. Det har mange af de jyske kommuner været opmærksomme på, og derfor placerer de sig også i toppen af undersøgelsen”, siger Torben Christensen, direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Om undersøgelsen

Det sker i EjendomDanmark

Brug for en kommentar?

EjendomDanmark medvirker gerne til at fortælle medier om undersøgelsen og den generelle ejendomsvenlighed.

Kom til vores presseside her