/ Skabeloner og værktøjer / Real ESG – The Real Estate Reporting Framework

Real ESG – The Real Estate Reporting Framework

Nyt værktøj til ESG-rapportering for virksomheder i ejendomsbranchen er tilgængeligt. ESG-data i branchen bliver mere transparent, konkret og sammenligneligt.

Ejendomsbranchens nye, fælles og gratis ESG-rapporteringsværktøj er tilgængeligt via EjendomDanmark.  

Værktøjet skal medvirke til, at ESG-data i ejendomsbranchen bliver mere transparente, konkrete og sammenlignelige, og at långivere, investorer og øvrige interessenter kan bruge ESG-data til at belønne ESG-indsatsen i ejendomsbranchen. 

Bag værktøjet står en perlerække af førende aktører, der bidrager til, at det bliver nemmere, hurtigere og billigere at udarbejde en ambitiøs ESG-rapport for ejendomsbranchens aktører.   

Download Real ESG her

Værktøjet består af tre udgaver:

  • Den fulde udgave målrettet større ejendomsbesiddere, 
  • Den enkle udgave målrettet mindre ejendomsbesiddere og 
  • Rådgiverudgaven målrettet bl.a. advokater, ingeniører, erhvervsmæglere, administratorer og arkitekter.

Download her: Real ESG – The Real Estate Reporting Framework – version 0.9.1

Er du interesseret i at høre mere om Real ESG?

EjendomDanmark afholder løbende kurser om værktøjet og ESG-rapportering, hvor du klædes på at udarbejde en transparent, konkret og ambitiøs ESG-rapport. Find de kommende arrangementer i vores kalender

Har du input til værktøjet eller brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp, eller forslag til forbedringer, kan du kontakte realesg@ejd.dk.
Her kan du læse persondatapolitikken for værktøjets supportmail.

 

FAQ 

Hvorfor skal jeg bruge Real ESG? 

I ejendomsbranchen rapporterer flere og flere virksomheder på deres ESG-indsats. Det skyldes både, at virksomhederne ønsker at give kunderne, medarbejderne og omverdenen et transparent indblik, og at mange virksomheder snart skal afgive relevante ESG-data. 

Ved årsskiftet blev nogle virksomheder nemlig underlagt lovkrav om rapportering, og i fremtiden vil endnu flere virksomheder underlægges lovkrav om rapportering. 

For virksomheder, der ikke underlægges lovgivning den kommende tid, er det også vigtigt at udarbejde transparent, konkret og sammenlignelig ESG-data. Det forventes nemlig, at den finansielle sektor snart vil kræve ESG-data i forbindelse med finansiering, og at flere større aktører – bl.a. pensionskasser – vil stille krav om ESG-data fra deres værdikæder. 

Det betyder, at hvis man vil optage lån eller samarbejde med større aktører, vil der i fremtiden være en forventning om, at man kan levere ESG-data. 

Derfor er det oplagt, at man begynder at arbejde med ESG-rapportering allerede nu, så man er forberedt på fremtidens krav. 

Hvordan bruger jeg værktøjet? 

Når man downloader værktøjet, er der også en regnskabspraksis og vejledning, som indeholder beregningsprincipper, metodevalg og øvrig vejledning i brugen af værktøjet. 

Hvornår udgives næste version? 

Det forventes, at næste udgave af værktøjet udgives efter sommerferien 2024. 

Hvem står bag? 

Bag værktøjet står en perlerække af førende aktører, bl.a. AkademikerPension, AKF, AP Ejendomme, ATP Ejendomme, Balder Danmark, Colliers, Core Property Management, Danica Ejendomme, Danske Bank, Deloitte, Djøf Advokat, DLR Kredit, DTU Sustain, EjendomDanmark, Home.Earth, Industriens Pension, Jyske Bank, Jyske Realkredit, Lærernes Pension, Molio, Nykredit, PKA Ejendomme, PenSam, Realkredit Danmark, Simiab, Thylander og Velliv med fortsat støtte fra Realdania.