/ Nyheder / Uddannelse skal holde på medarbejderne

Uddannelse skal holde på medarbejderne

Fastholdelse af medarbejdere spiller en stadig større rolle i ejendomsbranchen, der inden for en årrække vil mangle flere tusinde medarbejdere. Videreuddannelse er et af de tiltag, der skal sikre, at medarbejderne fortsat vælger ØENS Rådgivningshus til.

Af

Fastholdelse af medarbejdere spiller en stadig større rolle i ejendomsbranchen, der inden for en årrække vil mangle flere tusinde medarbejdere. Videreuddannelse er et af de tiltag, der skal sikre, at medarbejderne fortsat vælger ØENS Rådgivningshus til. Foto: Jeppe Carlsen.

Bedst som en ny medarbejder har sat sig i stolen, ringer rekrutteringsbureauet og lokker med grønnere græs et andet sted på arbejdsmarkedet. Beskæftigelsen i Danmark er rekordhøj, og en ansættelse er ikke en sikkerhed for, at den nye medarbejder bliver på arbejdspladsen i en længere periode. Derfor lægger stadig flere virksomheder sig i selen for at gøre sig så attraktive som muligt for at holde på medarbejderne.

En af de virksomheder, der som mange andre virksomheder i ejendomsbranchen har lagt en strategi for at fastholde sine medarbejdere, er ØENS Rådgivningshus. De er de seneste ti år vækstet, og det har krævet flere medarbejdere. I perioden 2011-2022 er medarbejderstaben gået fra syv til 78.

”Glæden ved at gå på arbejde ser vi som vores store mission. At medarbejderne trives, betyder, at de bliver dét længere hos os, og at vi dermed kan tilbyde vores kunder faste kontaktpersoner over en længere periode,” siger Kristian Olsen, administrationschef og partner hos ØENS afdeling for investeringsejendomme.  

Videreuddannelse er obligatorisk

Hos ØENS Rådgivningshus har man blandt andet valgt at satse på en løbende udvikling af medarbejderne. Interne undervisningsforløb afholdes både af specialister fra virksomhedens advokatkontor og af ejendomsadministrationen. Det er noget, der motiverer, men er også helt nødvendigt for at følge med den udvikling, ejendomsbranchen er inde i, forklarer Kristian Olsen.

”Uagtet om man har to eller ti års erfaring, så er det vigtigt at sikre, at fagligheden sidder lige i skabet. Man kan ikke læne sig tilbage og sige, at nu er jeg færdiguddannet. Derfor arbejder vi løbende på at sikre et højt fagligt niveau med tilbagevendende oplæg og indslag i forhold til de opgaver, vi skal løse.”

Også videreuddannelse vægter højt, hvor EjendomDanmarks EA-uddannelse er så godt som obligatorisk.

”Har man den ikke allerede, så ser vi gerne, at man tager den,” siger Kristian Olsen. 

I år har de også valgt at tilmelde en medarbejder på den nye uddannelse Property and Asset Management, som EjendomDanmark lancerede i samarbejde med Erhvervsakademi Dania i juni 2021.

”Det benarbejde, vores erhvervsorganisation har gjort for at sikre, at branchen fylder mere på diverse uddannelsesinstitutioner, er rigtig meget værd. Der har i mange år manglet både kendskab til og storytelling om branchen for at højne kendskabet til de opgaver, vi sidder med.”

Klædt på til branchen

To af de medarbejdere, der inden for det seneste års tid er blevet ansat i ØENS afdeling for investeringsejendomme som ejendomsadministratorer, er Mia Elbæk Nørgaard og Martin Meyer Olesen. Udsigten til at blive klædt på fagligt var noget af det, der tiltalte de to nyankomne.

”Min brancheretning på studiet var bank, men ØENS tilbød et forløb, hvor jeg kunne blive klædt på og få en masse viden i min faglige rygsæk,” fortæller Mia Elbæk Nørgaard.

Martin Meyer Olesen er i gang med EA-uddannelsen, og netop udsigten til løbende videreuddannelse vægter også højt hos ham.

”Hvis jeg gerne vil have ansvar for nogle bestemte områder, kan jeg arbejde mig i den retning og blive klædt på via uddannelse til at udføre opgaven,” siger han.

8.800

Flere personer kom i job fra januar til februar. Der er nu lidt over 2,92 mio. personer i beskæftigelse.

Lær mere

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/lancering af platform v. konsulent Gustav Plantin og senior konsulent Mette M. Skovbo Silbiger, Rambøll 10.30 – 10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen v. Adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs10.50 – 11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.

Bordtennis og bar

Sociale aktiviteter vægter højt, når det kommer til at skabe trivsel og tilknytning til arbejdspladsen. Arrangementer som fredagsbar og temafester afholdes i et festlokale, der er indrettet med bar, bordtennisbord og diskokugle. Medarbejderne mødes også på kryds og tværs gennem løbeklub, fodboldhold eller over et slag bordtennis, hvor de forskellige team battler. En gang om måneden er der desuden fælles frokost.

Robotter øger trivsel

Et indsatsområde, der skal sikre medarbejdertrivslen hos ØENS Rådgivningshus, er en øget brug af robotteknologi, hvor Robotic Process Automation (RPA) overtager udvalgte manuelle processer.

I ØENS afdeling for investeringsejendomme står teknologien nu for en del af arbejdet, når der skal udarbejdes lejekontrakter. Det har betydet, at medarbejderne har kunnet give sig i kast med mere spændende og udfordrende opgaver.

Temperaturmåling

ØENS Rådgivningshus foretager løbende tilfredshedsmålinger blandt medarbejderne for at få indblik i, hvor der er noget, der ikke fungerer hensigtsmæssigt. Områder, der ikke får en tilfredsstillende score, gennemgås i plenum, så medarbejderne i fællesskab kan finde frem til en løsning.

Én gang årligt deltager virksomheden også i den landsdækkende undersøgelse Great Place to Work. På baggrund af den seneste måling er ØENS Rådgivningshus blevet rangeret som Danmarks 14.-bedste arbejdsplads i kategorien ”Virksomheder med mellem 50 og 499 medarbejdere”.