/ Nyheder / Uddannelse skal holde på medarbejderne

Uddannelse skal holde på medarbejderne

Fastholdelse af medarbejdere spiller en stadig større rolle i ejendomsbranchen, der inden for en årrække vil mangle flere tusinde medarbejdere. Videreuddannelse er et af de tiltag, der skal sikre, at medarbejderne fortsat vælger ØENS Rådgivningshus til.

Af

Fastholdelse af medarbejdere spiller en stadig større rolle i ejendomsbranchen, der inden for en årrække vil mangle flere tusinde medarbejdere. Videreuddannelse er et af de tiltag, der skal sikre, at medarbejderne fortsat vælger ØENS Rådgivningshus til. Foto: Jeppe Carlsen.

Bedst som en ny medarbejder har sat sig i stolen, ringer rekrutteringsbureauet og lokker med grønnere græs et andet sted på arbejdsmarkedet. Beskæftigelsen i Danmark er rekordhøj, og en ansættelse er ikke en sikkerhed for, at den nye medarbejder bliver på arbejdspladsen i en længere periode. Derfor lægger stadig flere virksomheder sig i selen for at gøre sig så attraktive som muligt for at holde på medarbejderne.

En af de virksomheder, der som mange andre virksomheder i ejendomsbranchen har lagt en strategi for at fastholde sine medarbejdere, er ØENS Rådgivningshus. De er de seneste ti år vækstet, og det har krævet flere medarbejdere. I perioden 2011-2022 er medarbejderstaben gået fra syv til 78.

”Glæden ved at gå på arbejde ser vi som vores store mission. At medarbejderne trives, betyder, at de bliver dét længere hos os, og at vi dermed kan tilbyde vores kunder faste kontaktpersoner over en længere periode,” siger Kristian Olsen, administrationschef og partner hos ØENS afdeling for investeringsejendomme.  

Videreuddannelse er obligatorisk

Hos ØENS Rådgivningshus har man blandt andet valgt at satse på en løbende udvikling af medarbejderne. Interne undervisningsforløb afholdes både af specialister fra virksomhedens advokatkontor og af ejendomsadministrationen. Det er noget, der motiverer, men er også helt nødvendigt for at følge med den udvikling, ejendomsbranchen er inde i, forklarer Kristian Olsen.

”Uagtet om man har to eller ti års erfaring, så er det vigtigt at sikre, at fagligheden sidder lige i skabet. Man kan ikke læne sig tilbage og sige, at nu er jeg færdiguddannet. Derfor arbejder vi løbende på at sikre et højt fagligt niveau med tilbagevendende oplæg og indslag i forhold til de opgaver, vi skal løse.”

Også videreuddannelse vægter højt, hvor EjendomDanmarks EA-uddannelse er så godt som obligatorisk.

”Har man den ikke allerede, så ser vi gerne, at man tager den,” siger Kristian Olsen. 

I år har de også valgt at tilmelde en medarbejder på den nye uddannelse Property and Asset Management, som EjendomDanmark lancerede i samarbejde med Erhvervsakademi Dania i juni 2021.

”Det benarbejde, vores erhvervsorganisation har gjort for at sikre, at branchen fylder mere på diverse uddannelsesinstitutioner, er rigtig meget værd. Der har i mange år manglet både kendskab til og storytelling om branchen for at højne kendskabet til de opgaver, vi sidder med.”

Klædt på til branchen

To af de medarbejdere, der inden for det seneste års tid er blevet ansat i ØENS afdeling for investeringsejendomme som ejendomsadministratorer, er Mia Elbæk Nørgaard og Martin Meyer Olesen. Udsigten til at blive klædt på fagligt var noget af det, der tiltalte de to nyankomne.

”Min brancheretning på studiet var bank, men ØENS tilbød et forløb, hvor jeg kunne blive klædt på og få en masse viden i min faglige rygsæk,” fortæller Mia Elbæk Nørgaard.

Martin Meyer Olesen er i gang med EA-uddannelsen, og netop udsigten til løbende videreuddannelse vægter også højt hos ham.

”Hvis jeg gerne vil have ansvar for nogle bestemte områder, kan jeg arbejde mig i den retning og blive klædt på via uddannelse til at udføre opgaven,” siger han.

8.800

Flere personer kom i job fra januar til februar. Der er nu lidt over 2,92 mio. personer i beskæftigelse.

Bordtennis og bar

Sociale aktiviteter vægter højt, når det kommer til at skabe trivsel og tilknytning til arbejdspladsen. Arrangementer som fredagsbar og temafester afholdes i et festlokale, der er indrettet med bar, bordtennisbord og diskokugle. Medarbejderne mødes også på kryds og tværs gennem løbeklub, fodboldhold eller over et slag bordtennis, hvor de forskellige team battler. En gang om måneden er der desuden fælles frokost.

Robotter øger trivsel

Et indsatsområde, der skal sikre medarbejdertrivslen hos ØENS Rådgivningshus, er en øget brug af robotteknologi, hvor Robotic Process Automation (RPA) overtager udvalgte manuelle processer.

I ØENS afdeling for investeringsejendomme står teknologien nu for en del af arbejdet, når der skal udarbejdes lejekontrakter. Det har betydet, at medarbejderne har kunnet give sig i kast med mere spændende og udfordrende opgaver.

Temperaturmåling

ØENS Rådgivningshus foretager løbende tilfredshedsmålinger blandt medarbejderne for at få indblik i, hvor der er noget, der ikke fungerer hensigtsmæssigt. Områder, der ikke får en tilfredsstillende score, gennemgås i plenum, så medarbejderne i fællesskab kan finde frem til en løsning.

Én gang årligt deltager virksomheden også i den landsdækkende undersøgelse Great Place to Work. På baggrund af den seneste måling er ØENS Rådgivningshus blevet rangeret som Danmarks 14.-bedste arbejdsplads i kategorien ”Virksomheder med mellem 50 og 499 medarbejdere”.