/ Nyheder / SMV’ere kan få hjælp til bæredygtighedskrav af EjendomDanmark 

SMV’ere kan få hjælp til bæredygtighedskrav af EjendomDanmark 

Undersøgelse viser, at små og mellemstore virksomheder i stigende grad bliver mødt med krav til deres arbejde med og dokumentation af bæredygtighed. Mange virksomheder føler dog ikke, at de kan leve op til disse krav. Det kan EjendomDanmarks nye bæredygtighedsprojekt hjælpe dem med.

Af

Foto: Istock/ blackandbrightph

Små og mellemstore virksomheder (SMV) oplever stigende krav til både at arbejde med og kunne dokumentere deres bæredygtighed.  

Det viser en ny undersøgelse, som Erhvervsfremmebestyrelsen har lavet blandt flere end 3000 virksomheder i SMV-segmentet i hele landet.  

Her svarer 56 procent af de adspurgte virksomheder, at de oplever krav om dokumentation af deres bæredygtighed. 69 procent forventer at blive mødt med de samme krav i fremtiden. 

Kan ikke leve op til krav nu 

Det er især fra myndigheder, kunder og samarbejdspartnere, at virksomhederne oplever krav. Men også virksomhedernes egne medarbejdere forventer enten nu eller i fremtiden, at virksomheden arbejder med bæredygtighed. 

Undersøgelsen viser samtidig at kun 42 procent af de virksomheder, der oplever krav til bæredygtighed, kan leve op til kravene i meget høj eller høj grad i dag. For ejendomsbranchen er det tal 38 procent. 

Mange virksomheder peger på manglende information, vejledning og overblik over gældende og kommende lovgivning som barrierer i arbejdet med bæredygtighed.  

Hjælp at hente 

Der er dog hjælp at hente for ejendomsbranchen. EjendomDanmark har netop lanceret et stort bæredygtighedsprojekt i samarbejde med Rambøll. Projektets formål er at informere, vejlede og skabe overblik for ejendomsbranchens små og mellemstore aktører.  

Konkret betyder det, at interesserede virksomheder i SMV-segmentet kan tilmelde sig et uddannelsesforløb, hvor de bliver klædt på til at arbejde med bæredygtighed baseret på deres niveau.  

Forløbet vil blandt andet indeholde tre uddannelsesdage, hvor de sammen med eksperter og andre virksomheder i deres sted får viden om og handlekompetence til at arbejde med bæredygtighed. Heriblandt arbejdet med data og dokumentation, som Erhvervsfremmebestyrelsens undersøgelse netop viser er en udfordring for mange virksomheder. 

Hvis det lyder som noget for din virksomhed, så kontakt EjendomDanmark for mere information.  

Projektet er finansieret af Forenet Kredit, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Rambøll Fonden og Realdania.

Du kan selv dykke ned i undersøgelsen her.