/ Nyheder / Skal 2022 være året, du styrker din virksomhed med en praktikant?

Skal 2022 være året, du styrker din virksomhed med en praktikant?

Mange studerende, der sigter mod en karriere som Ejendomsadministrator, ser praktiktiden som en vigtig del af deres studietid. Deadline for praktikopslag for de virksomheder, der vil ansætte en praktikant eller trainee til forår 2022 nærmer sig.

Af

Søg om at få en praktikant til din virksomhed. Foto: Fotograd/istock

I en branche hvor, der i realiteten vil komme til at mangle flere tusinde ejendomsadministrationer i fremtiden, har praktiktiden en afgørende rolle både for virksomheden og den studerende der skal i praktik.

For virksomhederne er det en gylden mulighed for at ansætte et nysgerrigt og aspirerende ungt menneske, der vil bidrage til relevante arbejdsopgaver i dagligdagen. Som virksomhed får du mulighed for at se en potentiel medarbejder an, promoveret din virksomhed overfor de studerende og tilført nye friske øjne på processer.

Det er både nemt at søge og ansætte en praktikant eller trainee, og det vil komme virksomheden til gode:

”Vi har meget at byde på som branche, og det skal vi vise de studerende. Samtidig er det nødvendigt med flere praktikpladser, hvis vi skal dække branchens behov for flere medarbejdere i fremtiden, men nu og her er der en gevinst for den enkelte virksomhed ved at ansætte en praktikant”, siger Lotte Rendtorff, udviklingskonsulent hos EjendomDanmark.

”Når man ansætter en praktikant, er man med til at hjælpe et nysgerrigt ungt menneske gennem sin uddannelse, man får løst nogle arbejdsopgaver og samtidig hjælper man en ny ejendomsadministrator ind i branchen. Det er win-win for alle.”

Sådan gør du

Hvis du har et praktikopslag, skal du sende det til EjendomDanmark på info@ejd.dk.

Dit praktikopslag vil blive offentliggjort her.

Er du i tvivl om, hvad der skal stå i et opslag, eller hvad en studerende skal have af opgaver, så sender EjendomDanmark dig gerne en skabelon. Vælger du at bruge den, kan du dog sagtens tilføje et dokument med en mere uddybende beskrivelse.

Når du har fundet det rette match, skal den kommende praktikant og virksomhed indgå en praktikaftale. Erhvervsakademierne har til det formål udarbejdet en aftale, som den studerende udfylder, og virksomheden bagefter godkender.

Praktikanten skal i forbindelse med sin praktiktid aflevere en eksamensopgave. Som virksomhed kan man præge emnet, hvis man har en konkret problemstilling, der kunne være interessant at se nærmere på. Og når opgaven er afleveret, kan virksomheden aftale med den studerende, at man modtager et eksemplar eller får en mundtlig præsentation af resultaterne.

Læs mere her, hvis du overvejer at ansætte en praktikant.

Could not find post with assigned ID