/ Nyheder / Skærpet forsamlingsforbud: Det skal du være opmærksom på

Skærpet forsamlingsforbud: Det skal du være opmærksom på

Nye restriktioner har igen ramt landet – bl.a. med et forsamlingsforbud på 5 personer. Det har betydning for afholdelse af generalforsamlinger.

Af

Hvordan forholder man sig til afholdelse af generalforsamlinger med det nye forsamingsforbud? Foto: Radiokukka, iStock

Pr. 6. januar nedsættes forsamlingsforbuddet til 5 personer i det offentlige rum. Samtidig bliver der opfordret til, at man i private hjem og i sædvanlige arbejdsmæssige sammenhænge ligeledes begrænser forsamlinger til 5 personer. 

Desuden fjernes muligheden for at op til 500 personer kan samles, når deltagerne i al væsentlighed sidder ned. De skærpede retningslinjer gælder foreløbig ind til 17. januar 2020.

Afholdelse af generalforsamlinger

De skærpede retningslinjer forhindrer igen almindelig afholdelse af generalforsamlinger – når der skal deltage flere end fem personer.

Forsamlingsforbuddet vil dog fortsat ikke gælde ved undervisning, eksamen eller lignende, hvor det er nødvendigt med fysisk fremmøde.

I skrivende stund er det stadig uklart, om denne undtagelse omfatter nødvendige generalforsamlinger i ejer- og andelsboligforeninger.

EjendomDanmark afventer en udmelding fra Sundheds- og Ældreministeriet om det. Uanset, hvordan ministeriet anskuer det, er det dog anbefalingen, at generalforsamlinger udskydes, indtil det igen er tilladt at forsamles flere personer. 

Læs mere hos Sundheds- og Ældreministeriet

Mere om foreningernes muligheder og nødvendige overvejelser ifb. generalforsamlinger 

Hvordan gennemføres nødvendige generalforsamlinger

Coronavirus: Hvad betyder det for generalforsamlinger