/ Nyheder / Ny juridisk direktør i EjendomDanmark

Ny juridisk direktør i EjendomDanmark

Da kalenderen skiftede fra sommer til efterår tiltrådte Lena Hartmann som ny juridisk direktør i EjendomDanmark. Ambitionen er at sikre branchens juridiske fundament.

Af

Ejendomsbranchen har i disse måneder travlt. For til sommer træder sammenskrivningen af lejeloven i kraft, og det betyder, at alle paragraffer skal findes nye steder. Derfor har EjendomDanmark og Poul Schmith/Kammeradvokaten udarbejdet en paragrafnøgle, der kan hjælpe alle i det daglige arbejde. Foto: Jens Rosenfeldt

En gammel kending har nu haft første arbejdsdag i EjendomDanmark. Lena Hartmann er nemlig tiltrådt som juridisk direktør den 1. september. Her kan du høre mere om Lena Hartmanns syn på sin nye rolle. 

1. Hvad gør ejendomme til noget helt særligt som fagområde?

Det særlige ved ejendomme er deres historie og deres varighed. Mange af dem var der lang tid før mig, og de kommer til at blive der. Det giver en vis ydmyghed og ro at arbejde med ejendomme.

Desuden fascineres jeg af deres historie. Både bygningernes historie og alle de personlige skæbner, der er knyttet til de boliger og arbejdspladser, der ligger i dem.

2. Hvad bliver dine vigtigste opgaver som juridisk direktør?

Det bliver at sikre det juridiske fundament, og at relevant retspraksis og viden er tilgængelig for vores medlemmer.

Vi skal være tæt på branchen og medlemmerne og lytte til dem, så vi kan støtte op om aktuelle behov og branchens interesser.

3. Hvilke to udfordringer ser du som de største i branchen?

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er én af de store udfordringer, man hører om. Selvom der er gang i en stor udvikling i branchen, kan det være svært at tiltrække og fastholde medarbejdere.

Derudover ser jeg den administrativt byrdefulde lovgivning som en stor udfordring, der kan spænde ben for selv de bedste.

4. Hvordan bliver det at vende tilbage til EjendomDanmark?

Fantastisk. Jeg glæder mig utrolig meget til at kunne deltage aktivt i den spændende udvikling, som EjendomDanmark er i. Det er skønt at vende hjem til dygtige kolleger og kunne samarbejde med mange af branchens aktører.

Lena Hartmann

Lena Hartmann bor i Værløse sammen med sin mand og tre børn. Hun er uddannet jurist i Heidelberg i Tyskland, og har senest været leder af compliance i Newsec. Tidligere har hun blandt andet været hos DEAS og EjendomDanmark.