/ Nyheder / Ny CBS-master ruster ejendomsbranchen til fremtiden

Ny CBS-master ruster ejendomsbranchen til fremtiden

Forretningsudvikling, byøkonomi og ejendomsinvesteringer. CBS har netop lanceret en ny efteruddannelse målrettet ejendomsbranchen i samarbejde med EjendomDanmark. Det er første gang, branchen har adgang til en ejendomsuddannelse på så højt et niveau i Danmark.

Af

En master målrettet ejendomsbranchen har set dagens lys. Foto: PeopleImages, iStock

Den nye uddannelse går under titlen MBD minor in real estate, og er et længe ventet tilbud i paletten af videreuddannelser, der henvender sig direkte til ejendomsbranchen. Den ansatte i ejendomsbranchen kan nu videreuddanne sig via den grundlæggende EA-uddannelse, fortsætte på en skræddersyet bacheloruddannelse og ende ud med en uddannelse på masterniveau. Det glæder Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

”Ejendomsbranchen står over for stadig mere komplicerede opgaver – en øget grad af professionalisering, en stadig mere kompleks lovgivning og en stigende grad af digitalisering. Skal vi følge trit med den udvikling, men også vise den yngre generation, at vi er en branche, hvor det er muligt at udvikle sig karrieremæssigt på et højt niveau – ja, så er denne uddannelse et helt afgørende skridt,” siger han og fortsætter:

”Samtidig giver det mulighed for at kompetenceudvikle de mange akademikere, der allerede er ansat i branchen og sikre relevant efteruddannelse til dem.”

Målrettet branchen

Også CBS ser frem til at byde de nye deltagere velkomne til en uddannelse, der tager fat på de udfordringer, der specifikt vedrører ejendomsbranchen. Generelt tilbyder CBS uddannelser, som har et bredt sigte f.eks. ledelse, finansiering, økonomi og markedsføring. Ved at lave en minor med brancherettede fag, vil deltagerne få mulighed for at fordybe sig i branchespecifikke problemstillinger ved at diskutere erfaringer og udfordringer med andre fra ejendomsbranchen.

CBS har tonet fagene med relevant indhold og cases specifik til ejendomsbranchen, hvilket sikrer en dybde i fagene. Også aktuelle problemstillinger vil være afspejlet i undervisningsmaterialet, oplyser Sof Thrane, der er studieleder for Master of Business Development (MBD) og professor på CBS.

”Forretningslejemål er i øjeblikket presset af en stigende onlinehandel. Kontorudlejningen kan blive ændret i perioden efter corona, hvor mange virksomheder overvejer fremtidens kontorarbejdsplads. Hvad vil det betyde for ejendomsmarkedet inden for disse sektorer? Det er nogle af de aktuelle spørgsmål, som er værd at vende på uddannelsen,” siger han.

Vælger deltagerne at tage yderligere fag på MBD’en, vil de også få mulighed for at blive inspireret af, hvordan andre industrier håndterer udfordringer.

”Det er en markant anderledes tilgang til at stykke sin uddannelse sammen, som både tilbyder dybde i analysen af industrispecifikke problemstillinger, som giver bred inspiration,” oplyser Sof Thrane.

Længe efterspurgt overbygning

Britta Jespersgaard, direktør fra ProDomus, Aalborg Grundejerforening, hilser den nye uddannelse velkommen. Det er meget vigtigt for de unge talenter, at de kan se, der er en fremtidig og lang karrierevej, mener hun.

”Det er en vej, som hidtil har været lidt svær at se. Jeg er stolt af, at vi som branche er lykkedes med at få lavet en specialiseret uddannelse på så højt et niveau. Det er en uddannelse, hele branchen kan få glæde af på tværs af landet, og det vil bidrage til at løse store rekrutteringsmæssige udfordringer fremover,” siger hun.

Britta Jespersgaard glæder sig samtidig over, at det er en helt færdigsyet pakke, som modsvarer de krav, der vil komme til branchen fra både internationale og nationale aktører.

”Overbygningen er noget, mange af os i branchen længe har efterspurgt. Har man mod på at videreudvikle sig, vil man blive en enormt eftertragtet vare i en spændende branche.”