/ Nyheder / Nu bliver det lettere at indberette data for solgte andelsboliger via Unik Bolig

Nu bliver det lettere at indberette data for solgte andelsboliger via Unik Bolig

Ny løsning danner automatisk dataudtræk med de relevante variable. Det gør det markant lettere at indberette de obligatoriske data.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt/ EjendomDanmark

Fra tredje kvartal 2021 er det blevet obligatorisk at indberette data for solgte andelsboliger til Bolig- og Planstyrelsen via andelsboliginfo.dk. Data kan indberettes manuelt for hver enkelte solgte andelsbolig direkte på hjemmesiden eller ved at uploade et udtræk for et helt kvartal ad gangen.

En ny løsning fra Unik Bolig danner automatisk et udtræk med de relevante variable og danner filen, der skal uploades i korrekt format.

Løsningen hedder AndelsSalg og ligger i DaTech 3.0 platformen, hvor den er gratis tilgængelig for Unik Bolig’s brugere. Løsningen trækker selv de relevante datafelter og tilpasser perioden til foregående kvartal. Løsningen er som standardindstilling sat op til at matche Unik’s best practise, men det er samtidig let at tilpasse til datastrukturer, der varierer herfra.

Når data er trukket frem, er der mulighed for at manuelt verificere og rette eventuelle fejl, hvorefter man ved ét klik får dannet en fil og bliver sendt til andelsboliginfo.dk, hvor upload af filen foregår.

Unik tilbyder gratis rådgivning til at komme i gang. Skriv på konvertering-bolig@unik.dk