/ Nyheder / Et værdifuldt værktøj

Et værdifuldt værktøj

EjendomDanmark er med produktet Lejetjek klar med en vifte af forskellige muligheder, der kan give medlemmerne en indgående markedsindsigt. Og det vækker begejstring.

Af

Selvom udenlandske og indenlandske markeder er udfordrede i denne tid, er der gang i udvikling og udnyttelse af digitale tjenester som aldrig før. Ejendomsselskaber, administrationshuse og udviklere bruger nye værktøjer til at styre forretningen og lægge den rigtige fremadrettede strategi, og det betyder blandt andet et større behov for data.

Derfor er den helt nye udgave af Lejetjek, EjendomDanmarks webtjeneste til indsigt i lejeniveauer for udlejningsejendomme, kærkommen. Lejetjek blev i januar 2021 omlagt på en helt ny platform og fik nyt design, og det giver nye muligheder. Den nye udgave er blevet hurtigere, mere brugervenlig, og de nye filtre giver mere fleksibilitet, der sikrer målrettet anvendelse for brugere.

Nyt modul til dataintegration: API

EjendomDanmark har netop udviklet en API-tjeneste, så nøgletal kan kaldes fra og indarbejdes i andre systemer. Med API-tjenesten kan brugeren automatisk kalde nøgletal fra EjendomDanmarks markedsstatistik og integrere præcis de nøgletal, der er relevante i brugerens egne systemer.

Nyt modul til beregning af ejendomsværdi

Den seneste tid har EjendomDanmark arbejdet med beregning af normtal for forrentningskrav, markedsleje, driftsomkostninger og reguleringer efter principperne i en afkastbaseret model. På den måde er det muligt at estimere ejendomsværdier på udlejningsejendomme inden for de forskellige områder af landet. Brugeren får mulighed for at slå en ejendom op og beregne en markedsværdi af de specifikke ejendomme ud fra gennemsnitlige nøgletal.

På længere sigt – Prediction-modeller

Udvidelsen af datagrundlaget giver uanede muligheder, og derfor er det glædeligt, at der i dag er mere end 450 deltagere fra hele landet i markedsstatistikken. Det giver et enormt potentiale til markedsindsigt.

Når datakilder og nøgletal kædes sammen, opstår muligheder for at identificere sammenhænge mellem de enkelte nøgletal. Gennem statistiske modeller bliver det muligt at se, hvordan for eksempel bruttoleje eller tomgang påvirker forrentningskravet og i hvilken grad. Det giver ny indsigt for udlejer, administrator, udvikler eller investor, der vil identificere nye markeder eller overveje udviklingen eller (det rigtige) salg af en grund, en ejendom eller portefølje.

Hvad kan lejetjek give mig

Lejetjek er et statistisk værktøj, som giver brugeren mulighed for at få detaljerede lejeopgørelser over hele landet. Lejetjek kan være med til at sikre brugeren den rigtige lejefastsættelse i alle sine lejemål. Lejetjek kan indgå i udviklingsprojekter og analyser for eksempel i forbindelse med due diligence. Lejetjek er bygget på baggrund af statistiske beregninger med hjælp fra markedsdata indberettet af såvel store som små aktører i branchen.

Data bliver opdateret én gang i kvartalet. Lige p.t. består Lejetjek af to moduler:

Modul 1

Lejebenchmark

Modul 1 gør det muligt for brugeren at få et lejebenchmark for egne lejemål på baggrund af resten af markedet. Når brugeren udvælger et af sine lejemål vil værktøjet begynde at finde de nærmeste sammenlignelige naboer i området.

Modul 2

Markedsstatistik

Modul 2 giver lejeopgørelser på afgrænsede områder i Danmark. På et kort inddelt i regioner kan man klikke sig frem og zoome ind på mindre inddelinger som kommuner, postnumre og veje. For Københavns og Frederiksberg Kommune fås også lejeopgørelser på 17 forskellige bydele, ligesom andre inddelinger også kan aftales.

Lejeopgørelserne bliver præsenteret i en søjle, som viser bund-, gennemsnits- og topleje i det valgte område, og nøgletallene opdateres, alt efter hvilket område brugeren fører sin mus henover.

I den nye version har brugeren større fleksibilitet i form af nye filtre, hvor datagrundlaget ud over sektor kan afgrænses efter lejemålenes størrelse og tidspunkt for indgåelse af lejekontrakt. Det giver mulighed for at komme tættere på et markedslejeniveau.

FÅ ADGANG

Lejetjek er forbeholdt EjendomDanmark og løsningen bliver skræddersyet til den enkelte virksomhed. Læs mere om lejetjek her

Denne artikel er første gang bragt i magasinet Ejendom.

Kontakt

Kom på kursus

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.