/ Nyheder / Kriseramte butikker har stadig behov for støtte

Kriseramte butikker har stadig behov for støtte

Fra første nedlukning har ejendomsbranchen støttet et kæmpende butiksliv. Nu har restancerne rundet en ny top.
Der er brug for yderligere hjælp, mener EjendomDanmark.

Af

4,5 milliarder kroner skyldtes der i april måned i leje. Det er det højeste niveau nogensinde og en stigning på 65 procent fra måneden før.

4,5 milliarder kroner skyldtes der i april måned i leje. Det er det højeste niveau nogensinde og en stigning på 65 procent fra måneden før.

Hos EjendomDanmark, der står bag opgørelsen, bekymrer de fortsat høje restancer, men der sættes også lid til genåbningen som første skridt på vejen til mere vanlige tilstande:

”Der er skruet op for farten på genåbningen, og forhåbentlig vil euforien give erhvervslivet et boost, så vi snart kan se faldende restancetal,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark, der dog efterlyser forbedrede vilkår for erhvervslivet:

”Kompensationspakkerne er et plaster, men det dækker ikke helt. Ejerne har økonomiske forpligtelser, og derfor er henstand en midlertidig løsning. Der skal søsættes initiativer, der gør det muligt for erhvervslivet af komme godt i gang igen.”

Kæmpende butikker

Det er særligt butikkerne, der har udfordringer. De var i april på 2,8 mia. kr. på landsplan, og det er en stigning på 600 mio. kr. fra måneden før.

Udfordringerne gælder for hele landet – og i hovedstaden er restanceprocenten 10,6 procent. Det er en smule lavere end landsplansgennemsnittet, men stadig alt for højt, mener Jannick Nytoft:

”I marts genåbnede gadebutikkerne, og de har endelig også fået selskab af centerbutikkerne. Kunder hjælper på økonomien. Det bør dog kun være første skridt. For mange kommuner kunne det være oplagt at se nærmere på at sløjfe – eller i det mindste sænke – dækningsafgiften.

Det gælder særligt i hovedstaden, hvor vi kan se, at butikkerne også har udfordringer,” siger Jannick Nytoft.