/ Nyheder / Her er de seks nominerede til Renoverprisen 2024

Her er de seks nominerede til Renoverprisen 2024

Feltet af indstillede projekter til Renoverprisen 2024 er skåret ned fra 14 til nu seks endelige nominerede projekter. Nu skal 87 repræsentanter fra branchen vælge en vinder.

Af

Et af de nominerede projekter til Renoverprisen 2024 er en tidligere lastvognsgarage i Slagelse, der er omdannet til fem rækkehuse. Foto: Thomas Muus

Først var de 160. Siden 14. Og nu er de indstillede projekter til Renoverprisen 2024 skåret ned til seks nominerede, der dyster om at blive kåret som vinder til prisshow i september. 

De udvalgte projekter viser på forskellig vis og med udgangspunkt i forskellige bygningstyper, hvordan der kan skabes værdi ud af en renovering, fortæller Karen Mosbech, forperson for Renoverprisens Nomineringsudvalg, i en pressemeddelelse:

”Vi skal i Danmark til at renovere mere for at minimere påvirkninger af klima, miljø og naturressourcer. Vi har i Nomineringsudvalget lagt vægt på at nominere projekter, der hver især og på forskellig vis repræsenterer en fremragende eksempelværdi for løsninger til renovering og omdannelse af forskellige bygningstyper – til inspiration for andre, som står med en gammel bygning og gerne vil skabe noget nyt ud af den. Desuden er det væsentligt, at projekterne med deres eksempelværdi viser, at man ved renovering kan opnå nogle kvaliteter og fordele, man ikke ville få ved at rive ned og bygge nyt.”

Skal vurderes af brancheudvalg

Et udvalg på 87 personer fra byggebranchen, det såkaldte Renoverprisens Valgkollegium, skal nu vælge en vinder blandt de seks nominerede.

Udvalget består af medlemmer fra de største organisationer i byggebranchen foruden Renoverprisens styregruppe, der tæller medarbejdere i Grundejernes Investeringsfond og Realdania.

Ud over hovedprisen uddeles også Specialprisen, der gives til et projekt, der fortæller en større historie i et mindre eller usædvanligt projekt.

Vinderne af begge priser bliver offentliggjort til en prisfest i september.

De seks projekter

  • Hellebæk Klædefabrik, boliger og erhverv
  • Rækkehuse i gammel lastvognsgarage, Slagelse
  • Valhøj Skole, Rødovre
  • Nyt liv til gamle rammer, herretøjsforretning i Odense
  • Tscherningshuset, Hedehusene
  • Ørslev Kloster, Højslev

Du kan læse mere om de seks nominerede her.

Om renoverprisen

Renoverprisen anerkender renoveringsprojekter, der kan vise vejen mod at renovere den eksisterende bygningsmasse.

Projekterne bliver vurderet på baggrund af seks hovedkriterier: eksempelværdi, solidt samarbejde, inspirerende ressourcetiltag, faglig kvalitet, blik for brugerne og levende bygningskultur.