/ Nyheder / 160 projekter er indstillet til Renoverprisen 2024

160 projekter er indstillet til Renoverprisen 2024

Indstillingen til Renoverprisen 2024 er lukket, og vinderen skal findes mellem de 160 indstillede renoveringsprojekter.

Af

De indstillede til årets Renoverpris er fundet. Foto: Renoverprisen.

Igen i år uddeles Renoverprisen, der hylder den mest vellykkede renovering. Sidste år gik Renoverprisen til Rudkøbing Gamle Skole på Langeland.

Årets indstillede spænder vidt fra restaurering af observatorier og transformation af tidligere ægpakkeri til kontorbygning til omdannelse af firlænget gård på Møn.

Imponerende niveau og mangfoldighed

Mangfoldigheden og det høje niveau blandt de indstillede projekter imponerede i år holdet bag Renoverprisen.

”Vi glæder os over den imponerende mangfoldighed af spændende projekter, der er blevet indstillet fra hele Danmark. Hvert og et projekt er særligt, og feltet omfatter renoveringer af alt fra parcelhuse og etageejendomme til erhvervsbyggeri, skoler og kulturinstitutioner. Nomineringsudvalget står nu over for en betydelig opgave, da de skal sortere og nominere nogle få projekter blandt de mange kvalificerede indstillinger. Det imponerende niveau blandt de indstillede projekter understreger vigtigheden af prisen og den høje faglighed, der præger byggeprojekter overalt i landet,” udtaler Susanne Borenhoff, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, på Renoverprisens hjemmeside. Grundejernes Investeringsfond står sammen med Realdania bag Renoverprisen.

Udover det høje niveau fremhæves også det positive bæredygtighedsaspekt i renoveringerne, idet der blandt andet er store ressourcebesparelser sammenlignet med nybyggeri.

Nomineringsudvalget gennemgår de indstillede

Renoverprisens nomineringsudvalg skal nu gennemgå de indstillede projekter og skære kandidatfeltet ned til 12-14 projekter. Derefter skal udvalget endeligt nominere 5-7 projekter. Den endelige vinder findes ved en afstemning blandt et valgkollegie bestående af 90 fagfolk fra byggesektoren, og bliver kåret den 4. september 2024.

Renoverprisens nomineringsudvalg består af Karen Mosbech (forperson for udvalget), arbejdende bestyrelsesmedlem; Henrik Mielke, tidl. adm. direktør, MT Højgaard Holding; Kasper Lynge, chef for produktivitet & digitalisering, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S; Lisbet Wolters, stadsarkitekt, Vejle Kommune.

Om Renoverprisen

Formålet med Renoverprisen er at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan man løser den store samfundsmæssige opgave, det er at renovere den eksisterende bygningsmasse.

Projekterne bliver vurderet på baggrund af seks hovedkriterier: eksempelværdi, solidt samarbejde, inspirerende ressourcetiltag, faglig kvalitet, blik for brugerne og levende bygningskultur.