/ Nyheder / Grundviden om bæredygtighed samlet ét sted 

Grundviden om bæredygtighed samlet ét sted 

EjendomDanmarks nye platform om bæredygtighed kan være et samlingspunkt for viden om bæredygtighed i ejendomsbranchen. Det mener Tine Kjær, der har testet platformen.  

Af

Tine Kjær, ESG-ansvarlig i Nordhusene, er glad for indholdet på EjendomDanmarks nye læringsplatform om bæredygtighed.

”Det giver en sikkerhed, at man i en travl hverdag kan tilgå en platform, der har samlet grundviden om bæredygtighed, der er udviklet til ejendomsbranchen.”  

Sådan lyder det fra Tine Kjær, ESG-ansvarlig for administratorvirksomheden Nordhusene i Fredericia, om EjendomDanmarks og Rambølls læringsplatform om bæredygtighed, der netop er blevet lanceret. 

Hun er en af deltagerne i et læringsforløb om bæredygtighed, der har prøvetestet platformen, der er udviklet specifikt til ejendomsbranchen. 

Indholdet spænder over guides, viden og øvelser med øje for lige netop de udfordringer, der følger med at eje eller administrere ejendomme i Danmark. Du kan blive klogere på f.eks. hvad bæredygtighed betyder i ejendomsbranchen og markedsføring af miljøtiltag, og du kan tilmelde dig platformen her.

På forkant med lovgivning 

Du kan også blive rustet til at forstå den grønne lovgivning, der kommer fra EU i disse år, og som mange virksomheder prøver at finde fodfæste i. På netop lovgivningsområdet står platformen stærkt – og det uanset hvilket ambitionsniveau, man har, mener Tine Kjær.  

”Platformen styrke er især, at den giver branchen et sted med opdateret viden om lovstoffet på bæredygtighedsområdet. Både dét, vi skal forholde os til nu og dét, der kan være en god idé at forberede sig på,” siger hun og uddyber: 

”På den måde har branchen mulighed for at være på forkant og være ambitiøse og handle tidligt på den grønne omstilling.” 

Et opslagsværk 

Et afgørende element i den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er, at virksomhederne får en fælles forståelse for, hvad bæredygtighed vil sige. Og det er platformen godt på vej til at kunne bidrage til via et højt og ensartet niveau, mener Tine Kjær.  

”Jeg synes, at niveauet på platformen er passende. Det er højt, hvis man lige er startet på en bæredygtig omstilling. Men det er nu engang standarden, når det kommer fra EU – sådan taler man bare om bæredygtighed, det kan man ikke komme udenom,” siger hun og tilføjer: 

”Jeg ser for mig, at platformen kan blive en slags opslagsværk, som man kan blive ved med at vende tilbage til og blive mindet om emner, ved f.eks. at få repeteret lovgivningen og forkortelser.” 

En del af bæredygtighedsprojekt   

Der er i øjeblikket ni moduler på læringsplatformen, men der vil løbende blive udviklet og udgivet yderligere moduler, guides og webinarer.  

Hvis du vil komme godt i gang med at bruge læringsplatformen, inviterer EjendomDanmark til gratis introduktion til platformen og dens muligheder den 29. april.   

Udviklingen af platformen er en del af projektet Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen af EjendomDanmark og Rambøll, der også tæller et læringsforløb om bæredygtighed for små og mellemstore ejer- og administratorvirksomheder fra hele Danmark.   

Projektet er muligt takket være støtte fra en stribe bidragsydere, der alle er optagede af og engagerede i at understøtte den bæredygtige omstilling af den samlede ejendomsbranche. Bidragsyderne er: Realdania, Grundejernes Investeringsfond (GI), EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.