/ Nyheder / Godt med en plan – skuffende at centrene fortsat må vente

Godt med en plan – skuffende at centrene fortsat må vente

Det giver klarhed, at der er kommet en plan for genåbning. Men det er uforståeligt, at centerbutikkerne fortsat skal være lukkede.

Af

Centrene burde genåbne tidligere. Foto: Marcus Lindstrom, istock

Det er grundlæggende godt, at et bredt flertal i Folketinget nu er enige om en genåbning, mener EjendomDanmark; organisationen for den danske ejendomsbranche. Men rosen er ikke entydig.

”Det er uforståeligt for os, at shoppingcentrene ikke kan åbne tidligere og dermed være med til at sprede påskehandelen på en kontrolleret og sikker måde,” siger adm. direktør Jannick Nytoft.

Han påpeger, at butikkerne i centrene er hårdt trængte, og de derfor ville have fået stor nytte af en hurtigere mulighed for at genåbne. 

Økonomisk oprydningsarbejde

I stedet er politikerne blevet enige om at skelne mellem centre på under 15.000 m2, som må åbne den 13. april, mens de større centre kan følge trop den 21. april.

”Vi håber, at genåbningen sker i dialog med virkeligheden – så vi kan få økonomien i store og små butikker i gang igen. Der forestår samtidig et gigantisk økonomisk oprydningsarbejde efter det sidste år. Vi skal have gang i erhvervslivets vækst og den opgave skal vi allerede begynde at drøfte nu,” siger Jannick Nytoft.

Could not find post with assigned ID