/ Nyheder / Fire skarpe til Mogens Kruse Andersen, direktør for Teknik, Erhverv og Beskæftigelse i Thisted Kommune

Fire skarpe til Mogens Kruse Andersen, direktør for Teknik, Erhverv og Beskæftigelse i Thisted Kommune

Hvordan vil Thisted Kommune bevare deres førertrøje, og hvad mener de egentlig om undersøgelser, der måler på kommunerne? EJENDOM har stillet fire skarpe spørgsmål til Mogens Kruse Andersen, direktør for Teknik, Erhverv og Beskæftigelse i Thisted Kommune.

Af

Foto: Unsplash, Breno Assis

Forhåndsdialog

Hvordan har I arbejdet med at forkorte sagsbehandlingstiden for byggesager det seneste år?

Vi har haft et stort fokus på at forbedre kvaliteten af de ansøgninger, vi får ind. Sådan at en byggesagsbehandler fx ikke skal ringe til ansøgere for at få tilsendt nye tegninger og få taget nye mål. Vi har også haft ansøgningsprocessen gennem et LEAN-forløb. Det er det, vi kalder for en forhåndsdialog. Vi tager ganske enkelt ansøgerne i hånden, inden selve ansøgningsproceduren starter, og går processen igennem, får afklaret hvilke materialer, som er nødvendige i en ansøgning osv. Gennem de sidste par år har vi også ansat flere medarbejdere.

Mindre hærværk

Hvordan sikrer I, at ejendomsforbrydelser, som brandstiftelse, indbrud og hærværk bliver holdt nede?

Vi har et godt samarbejde i form af vores Lokalråd, hvor både politiet og SSP er repræsenterede, og hvor vi kan drøfte forskellige problemstillinger, fx graffiti og hærværk.

Plads til forbedring

Et af de få parametre, hvor Thisted kan forbedre sig, er på niveauet for jeres grundskyld. Er det noget I overvejer?

Det er et punkt, der er til politisk dialog, hver gang de lægger kommunens budget. Men som statistikken også viser, har den ligget stabilt siden 2008.

Kan undersøgelsen bruges til noget?

Hvad mener du generelt om undersøgelser, der måler på kommunerne? Kan de bruges til noget?

Ja, alt der siger noget om vores serviceniveau, og hvor vi måske kan forbedre os, eller ligger i toppen, er brugbare for os.