/ Nyheder / ESG-værktøj nomineret til endnu en pris

ESG-værktøj nomineret til endnu en pris

Finansforeningen og Dansif har nomineret Real ESG til deres ESG-pris for værktøjets arbejde med at samle branchen om ensretning og transparens inden for ESG-rapportering

Af

Real ESG er nomineret til ESG-pris for at samle branchen om ESG-rapportering. Foto: iStock/Westersoe

Først var det en nominering. Og nu er det to.

Rapporteringsværktøjet REAL ESG – The Real Estate Reporting Framework har på rekordtid sat sit aftryk på ejendomsbranchen og blev i februar nomineret til Energiforums Innovationspris.

Nu har også Finansforeningen fået øjnene op for værktøjet.

Real ESG er nemlig nomineret det til deres ESG-pris. Prisen er sponsoreret af Dansif, en forening for institutionelle investorer og rådgivere, og uddeles for femte gang.

Samler branchen om gratis værktøj

Real ESG, der er udviklet i et samarbejde mellem brancheaktører som AKF, Balder, Thylander og Simiab og støttet af Realdania, er udvalgt sammen med Institut for Menneskerettigheder og Guld og Grønne Skove / P1, Lars Trier Mogensen.

I begrundelsen for nomineringen af Real ESG lyder det:

“Holdet bag REAL ESG – The Real Estate Reporting Framework er nomineret til Finansforeningens ESG-pris for sit initiativ til at udvikle det gratis rapporteringsværktøj ”REAL ESG”. Værktøjet kan gøre det billigere og enklere at rapportere – og sammenligne – klimaaftrykket fra forskellige ejendomme. Opgaven med at forstå og nedbringe fodaftrykket fra byggeri og ejendomme er en central del af ESG-arbejdet, som branchen er i færd med tackle, og her kan fælles, gratis løsninger et velkomment bidrag til at accelerere den positive udvikling.

Holdet bag REAL ESG er repræsenteret ved projektleder Christian Gjessing Bruun , AKF, Christian Haaber Westergaard Nielsen, Thylander, Jonathan Leonardsen, Balder og Ali Simiab.”

Et afgørende tilbud til medlemmer

I EjendomDanmark er der stolthed over nomineringen af et værktøj, der er helt afgørende for branchens bæredygtige omstilling, fortæller underdirektør Mette Qvist:

”Real ESG – The Real Estate Reporting Framework er et meget relevant værktøj for vores medlemmer til deres ESG-rapportering. Derfor er det rigtig positivt med al den opmærksomhed på branchen og de redskaber, der kommer den til gode.” 

Prisen bliver uddelt ved Finansforeningens 50-års jubilæumskonference den 30. april. Akademikerpension vandt sidste år.