/ Nyheder / Energimærkning kan være vejen mod en grønnere ejendom

Energimærkning kan være vejen mod en grønnere ejendom

Hvis din ejendom skal være grønnere, er energimærkning et godt sted at begynde. Det er stadig muligt at søge om tilskud på op til 20.000 kroner til nyt eller opdateret energimærke gennem puljen Energitjek.

Af

Grøn omstilling fylder mere og mere i ejendomsbranchen. Det kan dog være udfordrende at gennemskue, hvor man skal begynde, hvis man ønsker at forbedre sine bygninger. For mange kan den indledende rådgivning og mærkning være det første skridt på vejen, og energimærket er en god indikator for, hvor man skal begynde, for at foretage de første forbedringer.

Energitjek er udgangspunkt for renovering

Puljen Energitjek fra Københavns Kommune giver mulighed for at søge op til 20.000 kroner i tilskud til nyt eller opdateret energimærke samt energimærkningsrapport til private etageejendomme med højt energiforbrug. Tilskuddet går også til en gennemgang af ejendommens fjernvarmecentral og ventilationsanlæg.

Det er et krav for at søge puljen, at ejendommen på forhånd har energimærke E, F eller G, der er mere end to år gammelt, har et udløbet energimærke eller aldrig har haft et energimærke.

Et energimærke er en tydelig indikator for, hvor energieffektiv ejendommen er, samt hvilke forbedringer, det kan betale sig at gennemføre for at spare på energien. Derfor er energimærkning i mange tilfælde også det første skridt på vejen mod at renovere ejendommen.

Renoveringer af ejendomme med højt energiforbrug resulterer i både besparelser på energiregninger samt mindre påvirkning af klimaet.

Tilskud til andre forbedringer

Københavns kommunes byfornyelsespuljer tilbyder udover Energitjek en bred vifte af andre tilskud, man ligeledes kan søge. Der er blandt andet tale om tilskud til renovering, energieffektivisering og rådgivning, affaldssortering og manglende toilet/bad i lejligheden.

Du kan læse meget mere om puljen Energitjek samt Københavns Kommunes andre byfornyelsespuljer her.

Ansøgning til Energitjek

Ansøgningsfristen til puljen Energitjek er den 1. december 2022. Puljen kan søges af andels- og ejerforeningers bestyrelser samt af ejere af udlejningsejendomme, og ansøgninger behandles efter først-til-mølle-princippet.