/ Nyheder / Bolig-CV for Morten Holst Aaen

Bolig-CV for Morten Holst Aaen

Morten Holst Aaen er indehaver af Laros. Født i 1975 og bor i Skødstrup med sin kone og deres tre børn.

Af

Leg i plantagen

Den første del af min barndom boede jeg i Lystrup lidt uden for Aarhus sammen med mine forældre og brødre. Vi boede i et hus fra 70’erne i to etager, som lå lige op ad en plantage og en række nedlagte gårde. Det var den ideelle legeplads for os drenge, som altid havde fart på. Der fik vi mange timer til at gå.

Syv måneder i Grønland

Da jeg var 11 år, flyttede vi syv måneder til Grønland, hvor min far skulle være læge i byen Maniitsoq. Her begyndte en ny og anderledes hverdag, hvor vi boede på 4. sal i en kæmpe boligblok med 500 andre beboere. Jeg gik i nødskole, og vi stod på ski stort set hver dag. Da vi kom hjem derfra, flyttede vi til et halvkedeligt parcelhusområde lidt uden for Randers. Noget af en kontrast til Grønlands smukke natur.

En svindler som udlejer

Efter gymnasiet flyttede jeg hjemmefra og ind til Randers. Sammen med min storebror boede jeg i en ældre treværelses lejlighed, men den helt store drøm var at flytte til Aarhus – gerne helt ind til midtbyen. Det lykkedes at få en lejlighed, men det var ikke ligefrem lykken. Min udlejer var en svindler. Hun fremviste i smug lejligheden til andre, mens jeg ikke var hjemme, smadrede sågar engang døren med en økse og udskiftede låsene. Min roomie og jeg måtte kontakte politiet.

Tilbage til forstaden

Ellers var den tid, hvor jeg boede og studerede i Aarhus, god. Jeg fik et studiejob i et ejendomsadministrationsfirma og genfandt troen på, at 99,99 % af udlejerne heldigvis er ordentlige mennesker. Jeg droppede ambitionen om at blive børsmægler i New York til fordel for at overtage firmaet, jeg arbejdede i, og jeg mødte min kone Line. I 2002 flyttede vi til Hasle i en rødstenet murermestervilla. Huset var i tre etager, men på kun 101 m2. Her fik vi vores andet barn, mens vi renoverede.

Skærmfri idyl i Ebeltoft

Siden da er vi flyttet til Skødstrup i en stor villa fra 70’erne med udsigt over Aarhusbugten. Den blev istandsat, inden vi flyttede ind, så der er plads til alle tre børn. Det er tæt på Aarhus, hvor jeg i dag har mit eget ejendomsadministrationsfirma. Når vi har brug for at tage en pause fra hverdagen, har vi kun en halv times kørsel til vores sommerhus i Ebeltoft. Et klassisk sort træhus med hvide vinduer. Reglen er ingen skærme, så her nyder vi naturen, og drengene elsker, når Bambi løber forbi ude i haven.