/ Nyheder / Bæredygtighed i ejendomsbranchen: Business casen skal gøres helt tydelig

Bæredygtighed i ejendomsbranchen: Business casen skal gøres helt tydelig

Læringsforløb vil give ejendomsbranchen bæredygtighedskompetencer baseret på deres niveau. Gitte Møller Pedersen, direktør i Dansk Administrationscenter A/S, har allerede tilmeldt sig og efterspørger især viden om business casen forbundet med bæredygtighed.

Af

”Der mangler helt klare og præcise retningslinjer for, hvad bæredygtighed i ejendomsbranchen indebærer.”

Det mener Gitte Møller Pedersen, direktør i Dansk Administrationscenter A/S, der administrerer ejendomme og udlejer boliger i Aarhus og opland.

Derfor har hun tilmeldt sig EjendomDanmark og Rambølls uddannelsesforløb. Forløbet vil fra efteråret 2023 og et halvt år frem give en gruppe ejendomsvirksomheder i SMV-segmentet viden, inspiration og handlekompetencer til at bidrage til den bæredygtige omstilling baseret på lige netop deres niveau.

”Det er enormt glædeligt, at vores brancheforening tager ansvar for den bæredygtige omstilling blandt ejendomsvirksomhederne. Det støtter vi selvfølgelig op omkring. Ikke mindst fordi projektet er tilpasset vores udgangspunkt,” siger hun.

Forløbet er en del af det to-årige projekt Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen. Projektet finansieres af foreningen Realdania, Grundejernes Investeringsfond (GI), EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit samt Rambøll Fonden.

Kommer ikke uden om bæredygtighed

I løbet af forløbet håber Gitte Møller Pedersen at blive meget klogere på den bæredygtige fremtid, som hele branchen ser ind i, men som mange ikke har fuldt overblik over endnu.

”Jeg håber, projektet kan give svar på de spørgsmål, jeg og mange af mine kollegaer har på området,” siger hun og uddyber:

”Vi mangler viden om, hvad banken og kreditforeninger vægter forud for et lån til bæredygtighedsindsatser, hvilke forbedringer vi skal lave på de bestående ejendomme for at fremtidssikre dem og hvordan vi mest optimalt får hævet energimærkerne på ejendommene – og hvem der skal betale for alle disse ting. Foruden selvfølgelig den lovgivning, der kommer til at danne rammen om den bæredygtige omstilling,” siger hun.

Business casen skal fremhæves

Gitte Møller Pedersen mener desuden, at meget bæredygtig udvikling i branchen bremses af manglende viden. Det gør dialog med ejendomsejerne, dem, der skal punge ud for en investering, vanskelig. Det er helt afgørende, at business casen gøres tydelig for branchen.

”Vi laver altid afkastberegninger på hver investering, vi foreslår ejerne af de ejendomme, vi administrerer. Lige nu er det dog svært at lave de beregninger på bæredygtighedstiltag, da vi simpelthen ikke har nok viden. Vi har med andre ord et stort behov for at lære at beregne business casen i bæredygtighed, så vi kan få ejerne af ejendomme med,” siger hun.

”Det satser jeg stærkt på, at EjendomDanmarks læringsforløb vil give os.”

Alle disse ønsker og spørgsmål vil læringsforløbene selvfølgelig forsøge at italesætte. På den måde kan projektet ramme lige dér, hvor branchen står. Så hvis du går med lignende tanker om bæredygtighed og er en lille eller mellemstor ejendomsvirksomhed, så er det måske noget for dig?

Tilmeld dig her.