/ Nyheder / Bæredygtighed bliver lettere med nogen at spejle sig i

Bæredygtighed bliver lettere med nogen at spejle sig i

Lene Tolstoj fra City Ejendomsforvaltning ser frem til igen at lære af branchekollegaers tilgang til bæredygtighed, når hun deltager i den sidste læringsdag i EjendomDanmarks læringsforløb om bæredygtighed.

Af

Lene Tolstoj, ejendomsadministrator i City Ejendomsforvaltning glæder sig til sidste læringsdag i EjendomDanmarks læringsforløb om bæredygtighed og håber på endnu engang at blive inspireret af sine kolleager. Foto: istock/Westersoe og privat.

Det startede i Odense, rykkede siden til Aarhus og bliver nu afsluttet i København. Et intenst læringsforløb om bæredygtighed lakker mod enden, når EjendomDanmark og Rambøll for tredje og sidste gang samler flere end 30 virksomheder til en læringsdag fuld af oplæg, diskussioner og inspiration.

En af deltagerne i forløbet er Lene Tolstoj, ejendomsadministrator i City Ejendomsforvaltning, og hun glæder sig til igen at nyde godt af den sparring og input, hun får fra kollegaer på dagen.

”Som en lille ejendomsadministrator med få ledige øjeblikke ud over det strengt nødvendige, er det svært at finde tid til at begynde arbejdet med bæredygtighed. Derfor har det været guld værd for mig at høre, hvordan aktører, jeg kan spejle mig i, griber både opgaver, vi bliver stillet i forløbet, og bæredygtighed generelt, an,” siger hun og tilføjer:

”Jeg havde især til første læringsdag i Odense nogle virkelig kompetente sidemakkere, der gav helt nye perspektiver på både lavthængende frugter, jeg kunne plukke, og mere langsigtede tanker, jeg kunne have om bæredygtighed.”

Bedre rustet til dialog

Lene Tolstoj fortæller, at forløbet allerede har givet hende en bedre forståelse af, hvordan hun kan gribe bæredygtighed an i sin dagligdag.

Og ikke mindst, hvordan hun tager den vigtige dialog med ejerne af de ejendomme, hun administrerer, om hvad der skal investeres i:

”Jeg synes, forløbet har været på et fagligt højt niveau. Jeg er blevet klogere på, hvordan vi bruger den begrænsede tid, vi har, bedst muligt. Og hvordan jeg kan oversætte de ønsker og ambitioner, både jeg og ejerne, jeg administrerer på vegne af, har, til indsatser, der er tiden værd,” siger hun.

Hidtil har hun holdt tilbage med bæredygtighed, da det var uoverskueligt at tage de første skridt.

”Det er i høj grad hurdlen med at komme i gang, der har holdt os tilbage samt evnen til at videreformidle vigtigheden af investeringer i bæredygtighed til vores ejere. Det føler jeg mig meget bedre rustet til nu.”

Realistisk tilgang til bæredygtighed

Hun påpeger, at der aldrig har været tvivl om, hvorvidt virksomheden skulle arbejde med ESG.

Men at mundfulden, hun troede, hun skulle gabe over, hidtil har været for stor. Forløbet har givet hende et mere realistisk billede af bæredygtighed, fortæller hun.

”Det har været øjenåbnende at finde ud af, at der er forskellige niveauer i arbejdet med bæredygtighed og ESG, og at detaljegraden er helt op til den enkelte,” siger hun og uddyber:

”Vi arbejder med optimering af energiforbrug for øje i vores ejendomme, som er ældre. Det gør vi inden for de rammer der er for ældre ejendomme. Men vi vil for nuværende ikke begynde at eksempelvis stille krav om en klimarapport fra vores håndværkere. Forløbet har hjulpet mig med at indse, at det afgørende er at komme i gang, men at det altid skal ske med tanke på de ressourcer, muligheder og ambitioner, vi har.”

Læringsforløbet rundes af med sidste læringsdag den 23. april på Rambølls københavnske kontor.

Det er en del af projektet ”Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen”, der også tæller den gratis digitale læringsplatform, der netop er åbnet for alle, der mangler viden og inspiration til en bæredygtig omstilling.

Projektet er støttet af Realdania, GI, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.