/ Nyheder / 5 gode råd til at indrette din altan

5 gode råd til at indrette din altan

Lejerne efterspørger altaner, og det er der mange gode grunde til. Den rette indretning kan gøre, at man får det maksimale ud af sine ekstra kvadratmeter udendørs.

Af

Foto: AleksandarNakic, iStock

Flyttedagen er endelig oprindet, og det er tid til at indrette. Men for mange i lejligheder skal uderummet også have et nyt liv: Altaner er nemlig både populært, og så er det blevet langt mere hyppigt, at der findes en på lejeboligerne:

”Altaner bliver prioriteret højt i nye ejendomme, og det er ikke tilfældigt. Rigtig mange lejere vil rigtig gerne have en altan, når de søger efter lejlighed. Muligheden for at åbne døren, få luft og skabe sit eget uderum er superattraktivt,” siger Søren Gregersen, underdirektør, EjendomDanmark. 

5 gode råd til at indrette din lejeboligs altan

 1. Solens bane
  De fleste har lært at kigge efter verdenshjørner, men hold øje med solens placering på lige præcis din altan. Måske er der en bygning, der skygger for solen på lige præcis det spot, du havde planlagt at sætte stolen til at nyde aftensolen.
 2. Lav en plan
  Når du ved, hvor de bedste hjørner er, kan du begynde at overveje din indretning. Hvis din altan er så stor, at du kan have flere zoner, kan du tænke over, hvordan de skal være placeret for sol og gennemgang. Har du en plan klar, ved du bedre, hvad du skal gå efter, når du indretter.
 1. Lad det grønne flytte ind
  Nogle steder har man ladet blåregnen vokse sig op langs altanerne – andre steder kommer der ikke beplantning. Det er en god idé at trække naturen med ind på altanen, hvis den ikke er der naturligt. Plantekasser og krukker kan give liv.
 1. Max ud af møblerne
  En bænk med indbygget opbevaring, et sammenklappeligt bord eller et, der kan forvandles til et tørrestativ. Særligt hvis altanen har et begrænset antal kvadratmeter, kan det være en fordel, at møblerne kan foldes sammen eller bruges til flere formål. Det er både muligt at købe sig til løsninger, eller man kan forsøge at bygge selv.
 1. Gør den personlig – men husk fællesskabet
  Uanet om du er til farver eller det rolige, er altanen dit domæne. Derfor skal du indrette med din egen stil. Det er dog også vigtigt at huske på, at der kan være regler og retningslinjer for brugen af en altan – og dem skal du også sætte dig ind i.
5

gode råd til dig, der skal indrette din altan.