/ Statistik / Lejetjek

Lejetjek

Få et unikt og nyttigt indblik i lejeniveauerne i dit område med Lejetjek. Det findes i to forskellige udgaver: Lejetjek Basis og Lejetjek+.

Lejetjek er den unikke løsning, der gør det muligt at beregne et lejebenchmark for dine bolig- og erhvervslejemål i hele landet. Det er desuden muligt at få adgang til detaljerede lejeopgørelser for hele landet eller indhente relevante afgørelser om lejens størrelse fra nævn og boligret (i København og Frederiksberg).

Lejetjek findes i to løsninger: Lejetjek Basis og Lejetjek+. Den rette løsning for dig afhænger af, hvad du har brug for i lige præcis din virksomhed. EjendomDanmark yder gerne rådgivning om, hvad der er den optimale løsning for dig. 

Vi har anvendt Lejetjek siden 2019, og vi ser mange muligheder for, hvorledes Lejetjek kan gøres til et endnu stærkere redskab i vores daglige arbejde. Det gælder detaljerede nøgletal, der kan understøtte overvejelser i forbindelse med investering og udvikling og det gælder udviklingen af nye analyser, som vi kan læne os op ad, når vi kigger strategisk på markedet.

Christina Ruus Frost

Direktør, GoBolig 

Kontakt os for mere information

Vores konsulenter sidder klar til at hjælpe dig med at finde den rette løsning til din virksomhed. Kontakt os for en uforpligtende snak om vores to løsninger: Lejetjek Basis og Lejetjek+.

Mikkel Alsø

Økonomisk chefkonsulent

Cand.polit.

Hong-Kai Guo

Senior dataanalytiker

Cand.polit.

DATAGRUNDLAG og fortrolighed

Lejetjek er baseret på anonymiserede data fra EjendomDanmarks markedsstatistik, der med 250.000 bolig- og erhvervslejemål dækker 23 procent af det professionelle udlejningsmarked i Danmark. Lejetjek opdateres kvartalsvis og fremgår altid efter seneste opgørelsesdato.

Lejetjek er en løsning til intern rapportering og må ikke offentliggøres eller på anden vis deles med en tredjepart. Adgangen til data er sikret med en personlig brugeradgang. Alle fremstillede oplysninger vil være anonymiserede og aggregerede, så der kun kan opnås opgørelser over egen portefølje eller et markedsområde. Alle indsamlede data behandles fortroligt og anonymt og kun af EjendomDanmark således, at det ikke muligt for brugerne at lede tilbage til enkelte aktører i et bestemt område.

Det siger Lejetjeks brugere

Lejetjek fra EjendomDanmark er en hjælp i vores daglige arbejde med ejendommene. Værktøjet hjælper os til at blive klogere på lejeniveauer i nærområderne, hvor lejebenchmarket tager hensyn til lejemålenes karakteristika. Vi anvender Lejetjek til at sammenligne vores egne lejemål med markedet, så vi ud fra repræsentative data og modelberegninger kan få input til lejefastsættelsen.

Adm. dir. Rasmus Juul-Nyholm

Cobblestone A/S

Vi er rigtig glade for at anvende Lejetjek. De aktuelle lejeopgørelser er et stærkt sanity check i virksomhedens syn og skøn sager og et godt fundament i vurderingsrapporter til blandt andet andelsboligforeninger

Partner Thomas Gottlieb

Gottlieb+Partners A/S

Lejetjek giver en målrettet markedsindsigt i de områder og sektorer, der er relevante for os. Vi har nu mulighed for at komme dybere ned og for at lægge væsentlig information til grund for vores overvejelser og beslutninger. EjendomDanmarks markedsstatistik er formentlig det største og mest valide grundlag i udlejningsbranchen.

Adm. direktør Mikkel Scheel

Scheel & Co.