/ Nyheder / ”Vi ved, vi skal være en del af udviklingen, vi ved bare endnu ikke hvordan”

”Vi ved, vi skal være en del af udviklingen, vi ved bare endnu ikke hvordan”

Snart lyder startskuddet til EjendomDanmarks læringsforløb om bæredygtighed. For Søren Højsgaard fra Hosta Ejendomme A/S, der er en af deltagerne i forløbet, er det vigtigt, at der også er forståelse for små virksomheders tid og ressourcer til en bæredygtig omstilling, da de har andre muligheder end de større aktører.

Af

I denne uge begynder EjendomDanmarks læringsforløb om bæredygtighed. Her mødes flere end 30 ejer- og administratorvirksomheder i Odense til den første af hele tre læringsdage. Forløbet skal ruste virksomhederne til at arbejde strategisk med bæredygtighed via ekspertindlæg, inspirationscases og diskussion.

En af forløbets deltagere er Hosta Ejendomme A/S, der investerer i og udlejer bolig- og erhvervsejendomme i Storkøbenhavn. Bestyrelsesformand Søren Højsgaard glæder sig til forløbet. Han fortæller samtidig, at han er meget optaget af, at små virksomheder som hans bliver favnet. 

”Det er positivt, at læringsforløbet vil løfte hele branchens arbejde med bæredygtighed, men i de mindre virksomheder har vi desværre bare færre midler og tid til rådighed end de større,” siger han og forklarer, at de hos Hosta Ejendomme A/S i alt tæller to fuldtidsmedarbejdere og en på deltid.

Han håber derfor, at læringsforløbets ambitioner matcher den virkelighed, som mange af de små virksomheder står over for i den bæredygtige omstilling. 

Vil gerne følge med strømmen 

I Hosta Ejendomme A/S har de ikke tilmeldt sig læringsforløbet med ambitionen om at blive frontløbere på bæredygtighedsområdet. De vil derimod gerne have kompetencerne til at følge med strømmen, fortæller Søren Højsgaard.  

”Vi ved, vi skal være en del af udviklingen, vi ved bare endnu ikke hvordan. Vi skal først til at få vores tanker om bæredygtighed og ESG ned på papir. Vi er ikke længere med bæredygtighed, end vi var for tyve år siden,” siger han og tilføjer: 

”Vi føler os ikke pressede. Bæredygtighed og ESG bliver en del af vores hverdag i fremtiden. Vi har tilmeldt os dette læringsforløb, da det er rettet mod virksomheder, der, som os, ikke er nået særlig langt endnu.” 

Klogere på lovgivning i læringsforløb

Ny og kommende lovgivning inden for bæredygtighed er på manges læber i ejendomsbranchen. Det stiller helt nye krav til, hvordan virksomhederne arbejde med f.eks. energioptimering og datahåndtering.   

Lovgivning er også et fokusområde for Hosta Ejendomme A/S, fortæller Søren Højsgaard, der håber, at læringsforløbet vil gøre ham klogere på det komplekse lovgivningsområde.  

”Jeg ved ikke, hvad morgendagen bringer i denne dagsorden. Vi har behov for at forstå, hvilke krav der rammer os, hvilke lovforslag der er blevet besluttet, hvilke der er på tegnebrættet, og hvornår skal vi som virksomhed implementere de krav,” siger han. 

Det sker