/ Nyheder / Til ejendomskonference i det nordjyske

Til ejendomskonference i det nordjyske

ProDomus og EjendomDanmark inviterede tirsdag den 4. juni til Nordjysk Ejendomskonference lige midt i det nordjyske hjerte, nemlig Aalborg. Her lagde flere af ejendomsbranchens virksomheder vej forbi, hvor både boligpolitik, ESG og det lokale lejeboligmarked blev vendt.

Af

EjendomDanmarks adm. direktør var blandt talerne ved Nordjysk Ejendomskonference i Aalborg. Foto: EjendomDanmark

Med et godt gævt nordjysk ’goddaw’ blev de knap 100 deltagere ved den første Nordjyske Ejendomskonference budt velkommen ind på Comwell, Hotel Hvide Hus i Aalborg.

”Velkommen til alle jer, der er dukket op fra både nær og fjern – nok mest nær – til Nordjysk Ejendomskonference, som vi, i samarbejde med EjendomDanmark, for første gang holder i år,” lød det fra ProDomus’ direktør, Britta Jespersgaard, der med sin velkomsttale tog hul på denne nye tradition.

Med en solskinsklædt og lysegrøn Kildepark i baggrunden kunne resten af dagens program folde sig ud.

En politisk temperatur

Næste taler på dagens program var EjendomDanmarks egen adm. direktør, Peter Stenholm, som tog temperaturen på dansk politisk og gav hele salen en status på, hvad der lige nu rør sig på den politiske arena.

Derudover rundede han også, hvilken betydning den nuværende politiske linje har for hele ejendomsbranchen. Vi er i hvert fald langt fra færdige med at tale om blandt andet ejendomsvurderinger.

Slutteligt rundede Peter Stenholm af med budskabet om, at ingen ved, hvilken slags politisk virkelighed, der banker på, når sommerferien engang går på hæld, og Folketinget slår dørene op til et nyt arbejdsår.

Debat om det boligpolitiske

Den politiske vejrudsigt blev skarpt efterfulgt af en boligpolitisk debat, hvor blandt andet Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen, viceborgmester Vibeke Gamst, rådmand Jan Nymark Rose Thaysen og adm. direktør for City-Ejendomme Aalborg Hans Andersen deltog, flankeret af EjendomDanmarks adm. direktør, Peter Stenholm, som moderator.

På dagsordenen var blandt andet den lokale byudvikling, infrastrukturen, visionen om at fastholde byens studerende efter endt uddannelse, og dermed også ønsket om at skabe flere attraktive arbejdspladser i og omkring den nordjyske hovedby.

En tsunami af krav og love til ESG  

Som næste led i dagens program zoomede EjendomDanmarks underdirektør Mette Qvist ind på den grønne udvikling i ejendomsbranchen, hvor hun gjorde deltagerne særligt kloge på de nye ESG-krav, som lige nu strømmer ind over hele branchen fra EU.

Hun fortalte også om det nye gratis ESG-værktøj, Real-ESG, hvis primære mål er at gøre det enklere at håndtere den store mængde af love og krav, som der lige nu både lander og ventes.

Status på lejeboligmarkedet i Aalborg

Dagens sidste taler var ProDomus’ egen adm. direktør Britta Jespersgaard.

Med sit store kendskab og viden om lejeboligmarkedet i Aalborg gav hun en status på den udvikling, som byen i de senere år har gennemgået:

”Man kan ikke lade være med at spørge sig selv om, hvorvidt  lejemarkedet er frosset fast i Aalborg? Og svaret er; nej, det er det ikke, men det er anderledes, end det var for fem år siden.”

Ifølge ProDomus’ adm. direktør er der i takt med årenes løb flere ting som har ændret sig, heriblandt lejernes krav til, hvad en bolig skal bestå af. I samme takt har måden, som udlejerne må forholde sig til lejerne også måtte ændre sig. 

Efter endt program sluttede arrangementet af med små frokostanretninger og muligheden for at netværke.