/ Nyheder / Startskuddet til et nyt liv

Startskuddet til et nyt liv

Til daglig sikrer Mie Møller, at facader, rumfordeling og indretning spiller i DEAS’ erhvervslejemål. Erfaringen som arkitekt bruger hun også som frivillig i Røde Kors.
Her hjælper hun voldsramte kvinder med at indrette en ny, tryg base.

Af

En tur i Ikea med Mie Møller, Lead Architect hos DEAS Group, kan være startskuddet til en ny begyndelse for kvinder, der skal flytte fra krisecenter til eget hjem. Indsatsen går under titlen ”Fra bolig til hjem” og er en del af Røde Kors’ arbejde, hvor formålet er at hjælpe kvinder og børn med at skabe gode, trygge og funktionelle hjem. Mie har været tilknyttet som frivillig i et år.

”Det giver mig enormt meget at kunne bruge min faglighed til frivilligt at hjælpe nogle af samfundets mest sårbare kvinder og deres børn. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at det var her, jeg skulle bruge tid og kræfter, da Røde Kors søgte efter frivillige arkitekter,” fortæller hun.

Trivsel og ro

Som frivillig bliver Mie tilknyttet en kvinde, der har sagt ja tak til at få hjælp og støtte til at indrette et trygt hjem for hende selv og ofte også hendes børn. For kvinderne, der står på dørtærsklen til deres nye liv, er det en stor hjælp at få en hånd til de mest basale ting, fortæller Mie.

”De fleste kvinder, der flytter fra et krisecenter, har lige været igennem den mest kaotiske periode i deres liv. Hjemmet har stor betydning for trivsel og ro, men det kan være meget svært at overskue en flytning, når man er lav på overskud. Jeg hjælper kvinderne og deres børn ved at gøre indflytningen nemmere og mere overskuelig.”

Power til at møde hverdagen

Mie mødes blandt andet med kvinderne i deres bolig for at få en idé om indretning og familiens behov. Hun bidrager ved at se mulighederne i boligen og hjælper med at vælge farve til væggene og købe inventar. Familierne får blandt andet udstedt gavekort til Ikea via midler fra Røde Kors, men modtager også basale ting fra krisecenteret, som privatpersoner eller virksomheder har doneret.

”Jeg tager gerne med kvinderne i Ikea og hjælper med at udvælge de møbler, der skal til. Siden giver jeg en hånd, hvis der skal males, og er med til at samle møblerne og sætte på plads. Familien får også hjælp af Røde Kors’ handyteam til alt det praktiske. Vi begynder som regel med børneværelset, for børnene er kvindernes førsteprioritet.”

Når familien har fået en grundbase, trækker Mie sig ud og siger tak for nu.

”Indretningen er med til at danne grundlag for kvindernes nye hjem og liv. At have en tryg base – ikke mindst for sine børn – giver noget power til at møde hverdagen og komme videre,” siger Mie.

Rammer bredt

Det frivillige arbejde er noget, der gør stort indtryk på Mie, og som har lært hende at sætte pris på det liv, hun selv lever.

”Mange tager alt det, vi har, for en selvfølge. Men der er nogle derude, der ikke har et fundament. Der ikke har en bolig. Det gør indtryk på mig og minder mig om, hvor meget vi egentlig selv har.”

Særligt de børn, Mie møder på sin vej, kan være svære at lægge fra sig, når hun kommer hjem. Børnene er ofte spændte og forventningsfulde, når Mie skal hjælpe dem med deres nye værelse, men samtidig kan de bære på en stor byrde.

”Noget, der også har gjort indtryk på mig, er, at alle familier kan komme i den situation. Man ved aldrig, hvem der kan få brug for hjælp,” siger hun.

Gør en forskel

Én gang om året har Mie ekstra god tid til sit frivillige arbejde. Her får hun nemlig stillet en betalt arbejdsdag til rådighed af DEAS Group, der har indført en frivillighedsdag for alle medarbejdere under overskriften ”Make a Difference”.

”Initiativet gør, at vi er flere i virksomheden, der har fået øjnene op for frivilligt arbejde. For mit eget vedkommende brugte jeg i år dagen i Ikea med en kvinde, hvor vi havde tid til at gå hendes nye bolig igennem. Det gav en helt anden ro. Det er fantastisk at arbejde i en virksomhed, der opfordrer medarbejderne til at gøre en forskel.”

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.