/ Nyheder / Paragrafnøgle til den nye lejelov er nu klar

Paragrafnøgle til den nye lejelov er nu klar

Til sommer træder sammenskrivningen af lejeloven i kraft. EjendomDanmark har i samarbejde med Poul Schmith/Kammeradvokaten udarbejdet en paragrafnøgle som et hjælpeværktøj for alle.

Af

EjendomDanmark har nu udgivet en paragrafnøgle til sammenskrivningen.

I disse måneder er ejendomsbranchen i gang med et større implementeringsarbejde. 1. marts vedtog et bredt flertal i Folketinget nemlig en sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven – som allerede træder i kraft d. 1. juli i år. 

EjendomDanmark har derfor i samarbejde med Poul Schmith/Kammeradvokaten udarbejdet en paragrafnøgle, der skal fungere som et hjælpeværktøj. Den findes både i en fysisk og i en digital form. 

En vejviser til paragrafferne

Formålet med den nye paragrafnøgle er, at det skal være lettere for branchens medarbejdere at navigere i den nye lovgivning. Derfor fungerer den dels som et kort til at finde ud af, hvilken bestemmelse i den nye lovgivning, der svarer til den tidligere, dels er der tilføjet noter med bemærkninger til bestemmelserne. 

“Paragrafnøglen vil forhåbentlig både lette arbejdet nu-og-her og i den lange periode efter ikrafttrædelsen, hvor vi alle skal have udskiftet vores rygradsviden om paragrafnumre med nye,” siger juridisk direktør hos EjendomDanmark, Lena Hartmann. 

Indenrigs- og Boligministeriet har også udarbejdet en paragrafnøgle

Information til medlemmer

EjendomDanmark har siden vedtagelsen afholdt en lang række informationsmøder i hele landet om sammenskrivningen. Der bliver desuden afholdt kurser, der går i dybden med sammenskrivningen – også både på Sjælland og i Jylland. 

Udover den netop udgivne paragrafnøgle opdaterer EjendomDanmark det materiale, der stilles til rådighed for medlemmerne – herunder standardblanketter og -breve, lejekontraktsklausuler, vejledninger m.m.

Hent paragrafnøglen her

Kontaktpersoner

Lena Hartmann

Juridisk direktør

Cand.jur.

Mogens Dürr

Senior chefkonsulent

Cand.jur.

Thit Korsbæk Topsøe-Jensen

Juridisk chefkonsulent

Cand.jur.