/ Nyheder / Nye medarbejdere til toårigt bæredygtighedsprojekt

Nye medarbejdere til toårigt bæredygtighedsprojekt

EjendomDanmark har styrket arbejdet med bæredygtighed og har i samarbejde med Rambøll netop startet et toårigt bæredygtighedsprojekt, der skal støtte medlemmerne i arbejdet mod at sikre en mere bæredygtig og ansvarlig ejendomsbranche. Det har betydet to nye medarbejdere i EjendomDanmark. Mød dem her.

Af

Martine og Martin skal bidrage til EjendomDanmarks og Rambølls toårige bæredygtighedsprojekt.

Bæredygtighed er en af tidens største buzzwords, og flere og flere virksomheder melder sig på banen, når vi taler bæredygtighed. Realiteten for mange små og mellemstore virksomheder i ejendomsbranchen er dog, at det kan være en uoverskuelig og kompleks proces at begynde arbejdet med bæredygtighed – især fordi det ikke altid er helt klart, hvordan man som virksomhed skal tackle denne nye udfordring.  

Derfor har EjendomDanmark og Rambøll søsat det toårige bæredygtighedsprojekt. Det er et projekt som Martine Maj Ravn og Martin Mitchell vil have en stor andel i.

Erfaring med bæredygtighed

Martine og Martin, der er ansat som henholdsvis projektkonsulent og kommunikationskonsulent, har begge stor erfaring inden for arbejdet med bæredygtighed.  Derfor ser de sig selv som et godt team blandt andet til at søsætte og gennemføre bæredygtighedsprojektet.

“Jeg har tidligere erfaring i arbejdet med grøn omstilling og politisk interessevaretagelse inden for erhvervspolitik og særligt byggepolitik. Derudover har jeg en del erfaring med projektledelse,” fortæller Martine, og Martin tilføjer: “Jeg har arbejdet med bæredygtighed de sidste 10-15 år – primært inden for journalistik, kommunikation og videnskab. Jeg har fået et bredt kendskab til de udfordringer og muligheder, der hersker forskellige steder i arbejdet med bæredygtighed.”

De ser begge et behov for brugbare løsninger i branchen, og er enige om, hvordan projektet skal gribes an.

Et projekt med værdi

Martin og Martine kan ikke understrege nok, at projektet skal centreres omkring aktørerne i branchen: 

“Det er ikke nok, at vi bare har en formodning om, hvad det er, de har brug for i arbejdet med bæredygtighed. Nogle gange kommer vi ud i virkeligheden og finder frem til, at det er noget helt andet, der fylder. Vi skal ud til medlemmerne og afdække udfordringerne og finde de løsninger, der faktisk kan bruges,” udtaler de.

Både Martine og Martin ser stor værdi og potentiale i projektet, og spørger man dem, hvad de ser frem til de næste to år, er der ikke meget tvivl at spore:

“Det betyder meget at kunne gøre en forskel. Jeg ser frem til at prøve at hjælpe en branche og især SMV’erne, der ikke altid får så meget opmærksomhed, og som har brug for en hjælpende hånd til den bæredygtige omstilling,” fortæller Martin. 

“Jeg kan virkelig godt lide det realistiske aspekt af det. Ambitionen om at tiltag med bæredygtighed virkelig skal ud og leve. Jeg kan godt lide, at vi skal levere nogle resultater, som faktisk henvender sig til nogen, man tror vil bruge det,” siger Martine og fortsætter:

“Ambitionsniveauet på det her projekt er rigtig højt, men det er også realistisk og brugbart, og det, synes jeg, er rigtig spændende.”

Udover at have fået Martin og Martine ombord, ser EjendomDanmark også frem til at byde velkommen til en ny underdirektør, Mette Qvist, som også skal bidrage til at styrke arbejdet med bæredygtighed og ESG i ejendomsbranchen. Mette begynder 1. maj.