/ Nyheder / Ny udgave af Lejetjek+ lanceret

Ny udgave af Lejetjek+ lanceret

Mandag eftermiddag blev den nye version af Lejetjek+ lanceret ved et arrangement hos EjendomDanmark. Her blev en række nye, efterspurgte funktioner blandt andet præsenteret. Samtidig fortalte advokatfirmaet Accura om deres brug af redskabet.

Af

Accura fortæller, hvordan de benytter Lejetjek+ i hverdagen.

EjendomDanmark og Estaid inviterede mandag eftermiddag til lanceringen af den nye version af Lejetjek+. Gæsterne fulgte både med online og fysisk fra EjendomDanmarks kontor i København, hvor de blev budt velkommen af Mikkel Alsø, økonomisk chefkonsulent i EjendomDanmark:

”Vi er rigtig glade for at kunne launche den nye udgave af Lejetjek+, som vi har arbejdet på gennem den seneste tid. Med dette redskab har branchens aktører et endnu bedre grundlag for at få en aktuel indsigt i markedet. Udlejere, administratorer, projektudviklere og advokater er blandt dem, der allerede har fået øjnene op for mulighederne det seneste år.”

Vi har lyttet til brugerne

Der er sket flere ændringer i Lejetjek+ siden den første udgave blev lanceret for et år siden. Ændringer, der er foretaget på baggrund af den feedback, som brugerne har givet, med det formål at skabe en helt unik markedsindsigt.

”Der har været et ønske om endnu flere funktioner, og det er faktisk derfor, at vi står her i dag,”, udtalte Mikkel Alsø.

Lejetjek+ eksisterer på baggrund af den markedsstatistik, der er udviklet fra de deltagende medlemmers data. Der er tale om 460 virksomheder, der aktivt bidrager.

”Det er ikke bare en lille stikprøve, vi har fat i her. Det er faktisk et meget solidt datagrundlag for ejendomsbranchens marked,” sagde Mikkel Alsø.

En demonstration af Lejetjek+

Mikkel Højland, co-founder og COO i Estaid, gav deltagerne en demonstration af de funktioner, som det nye Lejetjek+ besidder.

”Det er vores håb og ønske, at vi kan give branchen nogle værktøjer til lidt mere præcist at sætte lejeniveauer, analysere områder og vurdere, hvor det rigtige lejeniveau skal være med lidt mindre arbejde, end man skulle lægge i det tidligere.”

Og netop det formål har Lejetjek+ tjent for blandt andet advokatfirmaet Accura.

Lejetjek+ i hverdagsbrug

For at give et indblik i, hvordan Lejetjek+ anvendes i hverdagen, fortalte advokat Isabella Maria Frydendal fra Accura om deres brug af redskabet. Hos Accura  bruges Lejetjek+ både ved køb og salg af fast ejendom, projektudvikling og asset management.

”Når man køber og sælger en boligudlejningsejendom, skal man forholde sig til de lejeniveauer, der er, fordi lejeniveauet har alt at sige i forhold til den værdi, ejendommen har.”

De projekter, Accura ofte arbejder med, er nyopførelser af ejendomme eller konvertering af eksisterende erhverv, hvor man ønsker at etablere boliger i et område, og dermed også kunne aftale fri leje. Men hvorfor  bruge et værktøj som Lejetjek+, når der er tale om fri leje? Ifølge Isabella, er der flere grunde:

”Lejeniveauet er supervigtigt at få på plads ret tidligt i processen i forhold til, hvad det er for et afkast, vi kan få, og hvilken finansiering vi skal have på plads. Noget, der også er afgørende, er, hvor stor en belægning vi kan få på en bestemt ejendom allerede fra ibrugtagning, og hvor stort et churn kan vi regne med.”

En markedskonform leje

Lejetjek+ har flere funktioner i Accuras arbejde, men det giver især  indsigt i, om de fastsatte lejeniveauer er markedskonforme. De vigtigste faktorer, der spiller ind i forhold til at fastsætte en leje, er boligtype, areal og beliggenhed – alt sammen noget Lejetjek+ kaster lys over.

Der findes mange områder i Danmark, der er under udvikling. Det betyder, at der er grunde, der står helt tomme, som udviklere gerne vil opkøbe og bygge på. Samtidig betyder det, at der ikke er en eksisterende bebyggelse på adressen, som man kan bruge som udgangspunkt for fastsættelse af leje. Derfor må man se på det omkringliggende område, og her kommer Lejetjek+ ind i billedet.

Med Lejetjek+’ nye filtreringsfunktioner kan udvikler få en indikation af, hvad en markedskonform leje kunne være i området. Helt konkret kan man med funktionen undersøge, hvad der i området findes af boliger med fri leje af en specifik størrelse og type.

”Med Lejetjek+ kan udvikleren få  et langt klarere billede af en husleje, der er i overensstemmelse med det eksisterende marked.

At få ramt rigtigt i forhold til lejeniveauet er selvfølgelig essentielt,” sagde Isabella Frydendal.

Prøv Lejetjek+

Frem til den 10. januar 2023 er det muligt at prøve Lejetjek+ helt gratis. Send en mail med dit navn, firmanavn og mail til Dennis Poulsen, head of sales fra Estaid, på dp@estaid.dk.

Prøv Lejetjek+

Frem til den 10. januar 2023 er det muligt at prøve Lejetjek+ helt gratis. Send en mail med dit navn, firmanavn og mail til Dennis Poulsen, head of sales fra Estaid, på dp@estaid.dk.