/ Nyheder / Ny næstformand: Branchen skal tiltrække nye, yngre talenter

Ny næstformand: Branchen skal tiltrække nye, yngre talenter

EjendomDanmarks årlige landsmøde bød på et næstformandsskifte. Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør fra Dades gav efter tre år på posten stafetten videre til Michael Nielsen, adm. direktør i Danica Ejendomme. De er begge enige om, at tiltrækning af nye, yngre talenter til branchen ligger højt på dagsordenen.

Af

Nyudnævnt næstformand i EjendomDanmarks bestyrelse, Michael Nielsen. Foto: ATP Real Estate Partners

Michael Nielsen kommer med en solid erfaring i rygsækken fra en lang karriere i ejendomsbranchen. Han har blandt andet været direktør for ATP Ejendomme og CFO i Danske Shoppingcentre. Han kender i forvejen EjendomDanmark – og ikke mindst det arbejde, der foregår i organisationen for at styrke ejendomsbranchen. Siden 2018 har han siddet i EjendomDanmarks forretningsudvalg, og siden 2011 i bestyrelsen.

Han ser frem til at fortsætte det gode samarbejde:

”EjendomDanmark er godt i gang med en spændende udvikling med en masse nye initiativer til gavn for medlemmerne og for branchen generelt. Især de nye initiativer inden for uddannelse og digitalisering er spændende, og samtidig yderst vigtige for branchens fremtid,” siger han.

Fremtidens arbejdskraft

Et område, der ligger Michael Nielsen særligt på sinde, er rekruttering af fremtidens arbejdskraft. Ejendomsbranchen er afhængig af kompetente medarbejdere. Derfor ser han det som en udfordring at fastholde, men også udbygge uddannelses- og karrieremulighederne inden for branchen:

”Historisk har branchen haft et lidt støvet image, hvilket ikke længere bør være tilfældet. Der er mange spændende funktioner hos både ejere og administratorer, som skal kunne tiltrække nye og yngre medarbejdere med ambitioner. Asset Management er et vidt begreb, som indeholder mange udfordringer. EjendomDanmark skal medvirke til, at branchen tiltrækker nye yngre talenter.”

Boris Nørgaard Kjeldsen er enig med den nye næstformand, at rekruttering bør vægte højt:

”Det er vores opgave at sikre, at for eksempel de studerende får øjnene op for branchen i deres uddannelsesforløb. Vi skaber rammerne for den moderne og bæredygtige arbejdsplads og udvikler fremtidens byrum. Samtidig bidrager vi til økonomisk vækst i Danmark, det budskab skal vi have ud over rampen,” siger han og glæder sig over, at EjendomDanmark netop har søsat en kampagne, der skal sikre fremtidens arbejdskraft.

Forandringernes år

Boris Nørgaard Kjeldsen ønsker Michael Nielsen til lykke med sin nye titel som næstformand. Selv har han siddet på posten i tre år – en periode, han beskriver som forandringernes år i EjendomDanmark.

Der er sket en omfattende transformation, både på de interne og de eksterne linjer med blandt andet salg af EjendomDanmarks tidligere domicil på Nørre Voldgade, flytning til nye og tidssvarende lokaler, samt vedtagelsen af en omfattende ny governancestruktur. Hertil kommer gennemførelsen af et væld af nye fremadrettede initiativer til gavn for den samlede ejendomsbranche, understøttet af en væsentlig mere synlig og aktiv rolle i det politiske landskab, påpeger han.

”Alt er gennemført i et fantastisk samarbejde mellem de dygtige og engagerede medarbejdere i ED og hovedbestyrelsen og forretningsudvalget. Det gør mig rigtig stolt når jeg ser tilbage på særligt denne periode i mine mange år i bestyrelsen og de opnåede resultater,” siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Fortsat aktiv

Selvom Boris Nørgaard Kjeldsen lægger kasketten som næstformand, vil han fortsat sidde med i EjendomDanmarks hovedbestyrelse.

”Jeg vil naturligvis fortsat være aktiv i ejendomsbranchen og arbejde for at fremme branchens vilkår og interesser. Jeg glæder mig dog også til at få lidt bedre tid til andre interesser herunder mit lille land- og skovbrug,” siger han.