/ Nyheder / Ny digital løsning: benchmark på lejeniveauer overalt i landet

Ny digital løsning: benchmark på lejeniveauer overalt i landet

Hvordan er lejeniveauet i et bestemt område af Danmark? Og hvordan fordeler lejen sig på bolig, butik, kontor og industri? Det nye digitale værktøj Lejetjek+ giver branchen målrettet indsigt i markedet for professionel udlejning.

Af

Foto: CHUNYIP WONG, iStock

EjendomDanmark og ejendomsdataplatformen Estaid har det seneste år udviklet Lejetjek+. Lejetjek har hidtil været tilgængelig i en simpel version hos EjendomDanmark (Lejetjek Basis), men fremadrettet vil Lejetjek+ kunne findes på Estaids platform, der samler al ejendomsdata i en simpel og intuitiv brugergrænseflade.

Brugbart brancheværktøj

Samarbejdet åbner for en ny og forbedret adgang til lejeniveauer i hele Danmark. Lejetjek+ bruger en intelligent beregningsmodel, som sikrer den bedste udnyttelse af det hidtil største datagrundlag.

”Udlejer, administrator, investor, udvikler, rådgiver og mægler vil fremover nemt og fleksibelt kunne få adgang til detaljerede nøgletal på lejeniveauer for en hvilken som helst matrikel,” siger Mikkel Alsø, økonomisk chefkonsulent i EjendomDanmark. Han er ikke i tvivl om, at Lejetjek+ er et brugbart værktøj for branchen: ”Vi anvender Lejetjek i en ny kontekst. Brugeren kan indhente et beregnet lejeniveau efter anvendelsestype på en hvilken som helst geokoordinat i landet. Det betyder, at vi kan komme helt tæt på den enkelte grund eller ejendom,” siger han.

Også Søren Nielsen, CEO hos Estaid, glæder sig over samarbejdet: “Vi er i fællesskab lykkedes med at skabe markedets bedste løsning for lejedata. Hele branchen får nu mulighed for at finde og skalere benchmark til en hvilken som helst ejendom i landet, så man nemt kan underbygge sine analyser med bundsolide data,” siger han.

Lejebenchmark for alle områder af Danmark

Med Lejetjek+ kan brugeren med et enkelt klik få beregnet et lejebenchmark på baggrund af de omkringliggende lejemål. Det har været højeste prioritet at kunne tilbyde troværdige benchmarks, og der har derfor været store krav til datagrundlaget. “EjendomDanmark har indsamlet og behandlet data fra en kvart million reelt indgåede lejekontrakter fra seriøse spillere i branchen. De sammenlignelige, reelle og seriøse datapunkter giver det stærkeste datagrundlag, man kan ønske sig,” forklarer Søren Nielsen.

Lejetjek+ tager højde for forskelle i ejendommenes og enhedernes karakteristika fx opførelsesår, anvendelse, areal, lejereguleringstype og seneste indflytningsdato. Det gør det muligt for brugeren at sondre mellem aktuel leje i området og markedsleje. Derudover kan brugeren ud fra en ny indikator få sikkerhed for, hvor godt estimatet vurderes at være.
”Den nye løsning er sat op, så vi kan anvende markedsdata fra markedsstatistikkens mange indberettere uden at udstille de enkeltes oplysninger. Beregningerne er anonymiseret, og resultaterne udregnes på baggrund af vores statistiske model – baseret på 250.000 forskellige bolig- og erhvervslejemål,” forklarer Mikkel Alsø.

Ud over de præcise lejebenchmark er der udviklet et simuleringsmodul, hvor brugeren kan eksperimentere med en ejendoms anvendelse, sammensætning og størrelse. Det kan give et værdifuldt indblik i ejendommens eller grundens potentiale med henblik på fremtidig udlejning, konvertering eller udviklinHvor Lejetjek+ kører på Estaids platform, vil Lejetjek Basis fortsat være at finde hos EjendomDanmark og vil blive videreudviklet sideløbende.

Branchen er begejstret

Ejendomsselskabet Wihlborgs og Ejendomsselskabet Olav de Linde er nogle af de aktører i branchen, der leverer data til EjendomDanmarks markedsstatistik og har fået demonstreret de muligheder, Lejetjek+ giver. Mens Wihlborgs overvejer at investere i værktøjet, har Olav de Linde allerede taget det i brug.

Could not find post with assigned ID
Få en skræddersyet løsning til din virksomhed!

Kontakt Head of Sales Dennis Poulsen, Estaid, på tlf. 31 50 35 49 eller send en mail til dp@estaid.dk

Kontakt os

Vores konsulenter sidder klar til at hjælpe dig med at finde den rette løsning til din virksomhed. Kontakt os for en uforpligtende snak, eller hvis du har lyst til at se en demo.

Mikkel Alsø

Økonomisk chefkonsulent

Cand.polit.

Hong-Kai Guo

Senior dataanalytiker

Cand.polit.

Hurtigt overblik over lokalt markedsniveau

Johan Tofte, projekt- og udviklingschef i Wihlborgs, mener, at Lejetjek+ er lige det, markedet har gået og ventet på.

”Vi bruger en del energi i det daglige på at opnå et lokalt markedskendskab. Vi får selvfølgelig en viden af selv at være aktør i markedet, men vi skal også være opmærksomme på, hvad andre gør, og hvad der virker. Med Lejetjek+ kan vi enormt hurtigt få dannet os et overblik over det lokale markedsniveau. Det er noget, vi har efterspurgt et stykke tid,” siger han og er ikke i tvivl om, hvad Wihlborgs ville kunne bruge værktøjet til.

”Vi kan hurtigt få overblik over top- og bundniveauer på lejen for forskellige typer lejemål og en fornemmelse af, hvilken omsætning og indtægt vi kan generere i et bestemt område. Samtidig kan vi få afstemt, om vores forventninger passer til markedet, og om vi ville kunne bidrage med nogle produkter til en konkurrencedygtig pris.”

Johan Tofte mener, at det er rigtigt positivt, at branchen nu har mulighed for at opnå en bedre markedsindsigt og får et mere transparent grundlag at tage beslutninger ud fra.

”At der kan komme mere transparens i markedet, er noget, der kan gøre os alle sammen lidt klogere og lidt bedre. Det vil være til gavn for alle.”

Større tryghed

Også Ejendomsselskabet Olav de Linde er positivt stemt over for det nye produkt og har allerede taget det i brug. Jakob de Linde, forretningsudviklingschef i ejendomsselskabet, beskriver det som værende ”imponerende præcist” og noterer, at kvadratmeterlejen har ramt nærmest perfekt. For Jakob de Linde er det helt væsentligt. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt at sætte lejen på et nyt projekt skævt fra begyndelsen:

”Det handler jo om at ramme rigtigt første gang – og det kan jeg med større tryghed gøre nu.”

Could not find post with assigned ID