/ Nyheder / Matchet er det vigtigste

Matchet er det vigtigste

Efter at have færdiggjort et omskolingsforløb hos EjendomDanmark blev Jimmy Rose ansat som administrator hos Drachmann Ejendomsadministration. Han havde ikke erfaring fra branchen, men det har ikke været en ulempe.

Af

Jimmy Rose har siden januar været ansat som ejendomsadministrator i Drachmann Ejendomsadministration. Det skete efter, at han havde gennemført det seks uger lange omskolingsforløb hos EjendomDanmark.

”Jeg kommer fra en helt anden baggrund end ejendomsadministration, og de fleste år af mit arbejdsliv har fundet sted som konsulent. Jeg kunne mærke, at der skulle ske noget nyt, og at jeg havde brug for at lave noget andet, som jeg egentlig ikke vidste, hvad skulle være,” fortæller Jimmy Rose.

Men på trods af at han ikke vidste, hvad hans fremtidige arbejdsliv skulle byde på, var omskolingsforløbet en mulighed, han ikke kunne sige nej til.

En god indføring i faget

Ejendomsadministration er en kompliceret gren af ejendomsbranchen, fordi der er høje krav til fagligheden, som dækker bredt. Ifølge Jimmy Rose gav omskolingsforløbet dog en god indføring i faget og en god start på den nye karriere.

”Kursusforløbet var ret omfattende, og vi har været omkring alle mulige emner som bogføring, lejelovgivning og ESG. Jeg synes, at det har givet mig et godt fodfæste i, hvad arbejdet som administrator indebærer,” fortæller Jimmy og fortsætter:

”Jeg synes, at det var et superspændende forløb. Det var interessant og det fungerede rigtig godt, at der ofte var halvdagsstudier, hvor man kunne forberede sig og senere mødes fysisk og drøfte materialet med de andre og med underviserne, og straks kunne enten stille spørgsmål til det, man havde lært, eller bruge det.”

Matchet er vigtigst

Efter omskolingsforløbet endte skulle Jimmy Rose søge job i branchen, og der faldt han over Drachmann Ejendomsadministration.

”Det kan godt være en udfordring at finde erfarne ejendomsadministratorer – især fordi vi er en mindre virksomhed, så det er vigtigt, at det vi kan tilbyde stemmer overens med forventningerne fra dem, vi ansætter. Derfor valgte vi egentlig at søge bredt og fokusere på at finde den rette person med eller uden erfaring,” fortæller Lisa Day, direktør i Drachmann Ejendomsadministration og uddyber:

”En af fordelene ved at vi har fået en som Jimmy i virksomheden er, at han har en stor livserfaring. Så kan det godt være, at han ikke har været i administration før, men til gengæld er han god til at skabe tryghed hos vores kunder, og så udstråler han en ro og en autoritet, der kan mærkes. Og det kan både jeg og vores kunder rigtig godt lide.”

Øvelse gør mester

Jimmy Rose har nu været ved Drachmann Ejendomsadministration i fem måneder, og det har været en god opstart selvom den ikke har været helt uden udfordringer.

”Noget jeg har skulle vænne mig til i overgangen til en ny branche og en ny karriere er, at man kommer til at lave fejl ind imellem. Sådan er det, når man lærer nye ting, og når man skal lære det på relativt kort tid. Så på den måde er det jo et stort spring at gå til noget nyt, men Lisa og de andre i Drachmann har været rigtig gode støtter, og det har spillet en kæmpe rolle” forklarer Jimmy og uddyber:

”Min læringsproces er stadig i gang, og det er sådan set også sådan, jeg foretrækker det. Jeg vil ikke stoppe med at udvikle mig, og jeg har haft enormt stor glæde af at blive kastet ud i noget nyt.”

Ifølge Lisa Day er det kun en fordel, at Jimmy ikke har praktisk erfaring fra branchen, fordi hans nysgerrighed og vilje til at lære har skinnet igennem.

”Det kan godt være, at Jimmy ikke har haft kendskab til alt det praktiske, og så har vi taget den derfra. Men hvis man gerne vil lære, og det har Jimmy gerne ville, så skal man nok lære det, og så støtter vi op om hele processen. Til gengæld har Jimmy bidraget med en anden ro, fordi han har erfaring andre steder fra, som betyder, at han er enormt lærenem og omstillingsparat, hvilket begge parter har gavnet af,” fortæller hun.

Altid plads til læring

Selvom han kun for et halvt år siden er blevet færdig med omskolingsforløbet, er Jimmy ikke færdig med at lære – og det gælder både i det nye job og uddannelsesmæssigt.

”Jeg har siden jeg startede i Drachmann haft mulighed for at få bygget mere viden og ansvar på min rolle, og det var en rigtig stor faktor for, at det var det rette sted for mig. Der er et godt læringsmiljø, og rig mulighed for videreudvikling i jobbet og i karrieren. Jeg glæder mig allerede til, at jeg skal tilbage på skolebænken hos EjendomDanmark, når jeg skal tage EA-uddannelsen,” lyder det fra Jimmy Rose.

Og netop videreuddannelse er noget, Lisa Day mener, at man som virksomhed bør støtte op omkring.

”Ligesom vores andre medarbejdere, skal Jimmy på EA-uddannelsen, og det skal selvfølgelig ske, så det både passer ind for ham privat og i forhold til arbejdsbyrden herinde. Videreuddannelse er altid en god ide, fordi det giver en ballast, og det gælder især, når man kombinerer teori og praksis,” fortæller Lisa Day og afslutter med en opfordring:

”Ejendomsbranchen mangler medarbejdere, og jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at vi alle støtter op om og hjælper med at få uddannet gode folk. Og det behøver ikke kun at være nogen med erfaring fra branchen, fordi det kan fungere på så mange måder, og det er slet ikke noget, man behøver være urolig ved.”