Den bæredygtige omstilling af en ejendomsvirksomhed kan være en vanskelig omgang, hvor mange virksomheder har brug for hjælp til, hvor det giver mest mening at tage fat.
Netop det mener Søren Schødt, founder i Upsite, der tilbyder let styring af ejendomsdata, at EjendomDanmarks og Rambølls nye læringsplatform om bæredygtighed i ejendomsbranchen tilbyder sine brugerne.
Platformen indeholder guides, viden og øvelser med øje for lige netop de udfordringer, der følger med at eje eller administrere ejendomme i Danmark og har ifølge stifteren formået at gøre det svære emne mere tilgængeligt.
”Jeg blev positivt overrasket over platformen, da jeg første gang loggede ind. Den indeholder meget komplekst stof om bæredygtighed og ESG. Men det er heldigvis brudt ned i systematiske bidder, der er tilpasset forskellige niveauer, så platformen giver mening at tage med på ens bæredygtighedsrejse uanset hvor man er,” siger han.
Han har prøvetestet platformen som deltager i et læringsforløb om bæredygtighed i ejendomsbranchen, som han har deltaget i sammen med flere end 30 andre virksomheder.
En læringstrappe
Karin Short, der er direktør i den selvejende Aarhusianske institution Fortegården, der driver både plejehjem og boligudlejning, har også allerede brugt platformen som en af deltagerne i samme læringsforløb som Søren Schødt.
Hun mener, platformen formår at forme de trappetrin, der er relevante for den enkelte virksomhed i branchen.
”Platformen er enormt informativ. Men samtidig er den et sted, hvor vi har fået hjælp til at strukturere vores indgang til den kæmpestore udfordring, bæredygtighed er for mange af os. Det kan virke voldsomt at kigge ind i. Jeg føler, at platformen former en læringstrappe med måden, den er bygget op på,” siger hun.
Stærk på lovgivning
For Tine Kjær, der er ESG-ansvarlig for administratorvirksomheden Nordhusene i Fredericia, er platformen et sted at søge tryghed og viden om bæredygtighed i en travl hverdag.
Især på lovgivningsområdet står platformen stærkt – og det uanset hvilket ambitionsniveau, man har, mener Tine Kjær, der ligeledes har klikket sig rundt på platformen som en del af et læringsforløb om bæredygtighed.
”Platformen styrke er især, at den giver branchen et sted med opdateret viden om lovstoffet på bæredygtighedsområdet. Både dét, vi skal forholde os til nu og dét, der kan være en god idé at forberede sig på,” siger hun og uddyber:
”På den måde har branchen mulighed for at være på forkant og være ambitiøse og handle tidligt på den grønne omstilling.”
En del af bæredygtighedsprojekt
Både læringsforløb og udviklingen af den digitale læringsplatform er en del af projektet Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen af EjendomDanmark og Rambøll, som er muligt takket være støtte fra en stribe bidragsydere, der alle er optagede af og engagerede i at understøtte den bæredygtige omstilling af den samlede ejendomsbranche.
Bidragsyderne er: Realdania, Grundejernes Investeringsfond (GI), EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.