/ Nyheder / Lejetjek+ – Vi kan træffe bedre beslutninger

Lejetjek+ – Vi kan træffe bedre beslutninger

Er lejen sat korrekt, og kan det betale sig at konvertere fra kontor til bolig? De spørgsmål får Flethøj Ejendomsadministration ApS blandt andet svar på ved anvendelse af Lejetjek+.

Af

Lejetjek+ bidrager blandt andet til at give indblik i lejeniveauer.

Lejetjek+ har det seneste år været en fast del af værktøjskassen hos Flethøj Ejendomsadministration ApS. Med det ved hånden er virksomheden blevet endnu bedre rustet til at træffe de rette beslutninger om sin ejendomsportefølje.

”At drive ejendomsadministration og ejendomsforvaltning handler i bund og grund om at bevare og forbedre cashflowet på ejendommene. Jo mere viden og information vi har om lejemålene, desto bedre beslutninger kan vi træffe. Lejetjek+ giver os et godt informationsgrundlag at handle ud fra,” siger Troels Flethøj, advokat og partner hos Flethøj Ejendomsadministration ApS. 

Unikt og værdifuldt

Lejetjek+ bidrager blandt andet til at give indblik i lejeniveauet i de områder, hvor ejendomsadministrationen har sin ejendomsportefølje. Virksomheden går løbende lejemålene igennem for at se, om lejen ligger på rette niveau.

”Løsningen hjælper os med at spotte, om der er nogle områder eller sektorer, hvor vi har lagt os for højt eller lavt. Det kan for eksempel være, at et område har udviklet sig, og at der derfor er basis for at justere en anelse på lejeniveauet,” siger Troels Flethøj.

På samme måde kan Lejetjek+ være et effektivt værktøj, hvis man som ejendomsinvestor eller udlejer ønsker at investere i områder, man ikke kender i forvejen, mener Troels Flethøj. Løsningen indikerer nemlig, hvad lejen forventeligt vil komme til at ligge på.

”Det kan være, du overtager et lejemål i et område, du ikke tidligere har kendskab til. Eller du går fra kun at udleje lejeboliger til også at skulle udleje en lagerhal. Med Lejetjek+ får du indblik i både områder, og hvordan lejen fordeler sig på de forskellige sektorer. Det er både unikt og værdifuldt.”

Fra kontor til bolig?

Lejetjek+ er også blevet en vigtig sparringspartner i forhold til Flethøj Ejendomsadministration ApS’ strategiske overvejelser. Løsningen giver blandt andet et praj om, hvorvidt det kan betale sig for dem at konvertere en ejendom.

”Skal vi gå fra kontor til bolig, bolig til kontor eller fra kontor til restaurant – hvad er den bedste alternative investering i et bestemt område? Løsningen indikerer også, om det kan betale sig for os at bevare en ejendom, rive ned eller bygge nyt. Alt i alt et supergodt redskab,” siger Troels Flethøj.

Står man over for en konvertering, er det dog vigtigt selv at følge op med yderligere undersøgelser, mener Troels Flethøj.

”Vi er selv ansvarlige for brugen af software, og software giver let og hurtigt overblik, men det skal altid følges op af yderligere dataindsamling og egne skøn. Med andre ord: Systemet er lidt som en GPS, der leder dig rigtig godt på vej, men du er selv ansvarlig for at køre bilen.”

Færre tab

De data, der indgår i Lejetjek+, er baseret på EjendomDanmarks markedsstatistik. Statistikken bliver opdateret med lejedata fra mere end 500 forskellige deltagere og dækker omkring en fjerdedel af alle landets bolig- og erhvervsudlejningsejendomme samt en tredjedel procent på kontor og butik.

”Det er vigtigt, at branchen har valgt at samarbejde om det her. Jo flere data der bliver meldt ind, jo stærkere værktøj bliver Lejetjek+. Gevinsten vil være flere værdiforøgelser og færre tab. Kort sagt: Vi kan træffe bedre beslutninger,” siger Troels Flethøj.

500+ forskellige deltagere

bidrager med lejedata til Lejetjek+