/ Nyheder / Justeret typeformular nu klar

Justeret typeformular nu klar

Indenrigs- og Boligministeriet har nu opdateret den nye typeformular, efter der var tekniske fejl i den første. Hent den opdaterede version her.

Af

Der er nu en ny udgave af Typeformular A, 10. udgave. Foto: skynesher, iStock

Den 1. september udkom den nye typeformular, der er tilpasset den sammenskrevne lejelov. Desværre indeholdt den første udgave nogle tekniske fejl. 

Derfor har Indenrigs- og Boligministeriet nu opdateret Typeformular A, 10. udgave. Den har været gyldig siden 1. september og fra den 1. januar 2023 skal den benyttes. 

Hent den opdaterede typeformular her

Ændringer i forhold til 9. udgave

På mange måder er Typeformularen A, 10. udgave en videreførelse af den velkendte A, 9. udgave. Du kan læse EjendomDanmarks gennemgang her. 

Alle bør dog være opmærksomme på, at der i typeformularens § 11 er tilføjet en mulighed for at afkrydse, hvis lejemålet er omfattet af reglerne om fri leje. Der er også tilføjet et felt, hvor der kan afkrydses, at parterne ønsker at indgå aftale om nettoprisregulering.

Hvilken udgave skal benyttes?

Frem til 1. september 2022 har det stadig alene været Typeformular A, 9. udgave, der har været gældende. 

Fra 1. september til 31. december 2022 kan både den nye typeformular, A, 10. udgave, og den tidligere, A, 9. udgave, benyttes.

Fra den 1. januar 2023 skal alle være overgået til A, 10. udgave, da autorisationen af Typeformular A, 9. udgave ophører.