/ Nyheder / ”Jeg har tårnhøje forventninger”

”Jeg har tårnhøje forventninger”

Der er højt fagligt niveau og god forståelse for deltagernes behov og interesser i EjendomDanmarks læringsforløb om bæredygtighed. Det mener en forventningsfuld Søren Schødt fra Upsite, der glæder sig til næste læringsdag i februar.

Af

Den 6. februar løber anden læringsdag i EjendomDanmarks og Rambølls læringsforløb om bæredygtighed af stablen i Aarhus. Her vil flere end 30 ejere eller administratorer igen kunne opleve inspirerende cases og oplæg og deltage i diskussioner med ligesindede om ESG og bæredygtighed.

En af de deltagere er Søren Schødt, der blandt andet administrerer Upsite, en digital platform til styring af ejendomme. Han har høje forventninger til næste læringsdag, da han mener, at første læringsdag i Odense var et pletskud.

”Det siger noget om læringsforløbets relevans for branchen, at flere end 30 virksomheder indfandt sig i Odense trods kraftigt snevejr. Der var et højt og professionelt niveau. Jeg var især begejstret over Jakob Wind-Hansen (Executive Vice President, red.) fra Nykredits oplæg, hvor vi nok var mange, der tænkte: Hold da op, ESG kommer til at fylde meget i fremtiden og kræve noget,” siger han og tilføjer:

”Det var en aha-oplevelse for mig og givetvis også andre. Jeg har derfor tårnhøje forventninger til næste læringsdag, hvor jeg håber, der vil være relaterbare cases, som vi så det til workshops i starten af januar.

Godt planlagt læringsforløb

Søren Schødt mener, at læringsforløbet er tilrettelagt med forståelse for virksomhedernes virkelighed og læringskurver.

Han peger på, at det fungerer godt, at der er en stor læringsdag, hvor deltagerne bliver bombarderet med indtryk og får stillet opgaver. Og at der siden bliver fulgt op med digitale møder og fysiske workshops.

”Det var svært at komme hjem efter første læringsdag og skulle arbejde med opgaver om værdikæde og motivationer og ambitioner for vores bæredygtighed. Der kan man let gå i stå. Derfor var det godt, at vi blev samlet op og råt for usødet kunne se og høre, hvordan andre havde grebet opgaverne an til workshops,” siger han.

Lydhørhed over for deltagere

Samtidig mener han, det er godt, at forløbet er lydhørt over for virksomhedernes input, frustrationer og spørgsmål til opgaverne. De er svære, men en nødvendig ballast for at kunne fortsætte udviklingen, lyder det fra Søren Schødt.

”Jeg føler virkelig, at teamet omkring læringsforløbet har gjort sig umage med at forklare relevansen af de enkelte øvelser. Jeg tror dog også, at det er vigtigt at rykke videre, så processen frem mod at kunne lave en bæredygtighedsstrategi kan fortsætte,” siger han og fortsætter:

”Læringskurven ér bare stejl, når det handler om ESG. Vi er nødt til at stramme os an, lytte, engagere os for at få noget ud af forløbet. Her kan Incept (digital platform, som deltagerne skal bruge som optakt til læringsdage, red.) være til stor hjælp. Jeg var selv positivt overrasket over, hvor meget viden, jeg kunne tilegne mig på platformen.”

Kan ikke alt på én gang

Selvom læringsforløbet ikke er afsluttet endnu, føler Søren Schødt allerede, at han har lært en masse om bæredygtighed og ESG, han kan tage med sig.  

”Jeg har indtil videre indset, at min virksomhed ikke kan alt på én gang. Men at dét, vi vælger at fokusere på, skal vi gøre godt,” siger han og uddyber:

”Jeg er også blevet opmærksom på, at vi skal fortælle om de gode ting, vi gør. Jeg vil på ingen måde “greenwashe”, men jeg vil heller ikke “greenhushe”, altså helt lade være med at fortælle om bæredygtighedstiltag. Det gjorde første læringsdag meget tydeligt for mig.”

Næste læringsdag er 6. februar på Comwell Hotel i Aarhus, hvor virksomhederne skal arbejde sig tættere på at kunne lave en bæredygtighedsstrategi via nye opgaver og input.