/ Nyheder / Her er EjendomDanmarks nye Diversitetsråd  

Her er EjendomDanmarks nye Diversitetsråd  

EjendomDanmark vil øge fokusset på diversitet i ejendomsbranchen, og derfor har organisationen nedsat et diversitetsråd. Nu er rådet på plads og klar til at trække i arbejdstøjet.

Af

Foto: EjendomDanmark

EjendomDanmark kan nu løfte sløret for de 15 repræsentanter, der skal sidde i et nyt diversitetsråd, som ejendomsbranchens samlende organisation har nedsat.  

Rådet, der har fået navnet ’Ejendomsbranchens Diversitetsråd’, består både af brancherepræsentanter og eksterne kræfter.  

”Jeg glæder mig til at smøge ærmerne op og sammen med kompetente kræfter påbegynde arbejdet for at skabe de allerbedste vilkår i ejendomsbranchen, så vi ikke bare på én, men flere fronter gør branchen endnu bedre,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark og forperson for rådet.  

Rådets repræsentanter er som følger:  

  • Andreas Gylling Æbelø – Selvstændig ledelsesrådgiver og foredragsholder 
  • Ashkan Ahmadinia – Adm. direktør i Cobblestone 
  • Camilla Dalum – Investor Relations & Business Development hos Home.Earth 
  • Christian Groes – Forsker på RUC og debattør 
  • Christina Schultz – Direktør for Byggeriets Samfundsansvar 
  • Edmonia Baker – Forsker på CBS, ledelsesrådgiver og foredragsholder  
  • Frederik Nagel Fryland – Investeringsanalytiker hos NREP/Urban Partners 
  • Hans-Bo Hyldig – Direktør hos FB Gruppen 
  • Jacob Holbraad – Adm. direktør hos Dansk Arbejdsgiverforening 
  • Jonathan Leonardsen – Head of Sustainability hos Balder Danmark 
  • Kasper Meisner Nielsen – Professor i finansiering og akademisk leder for center for ejerledede virksomheder hos CBS 
  • Merete Vangsøe Simonsen – Leder af afdeling for fast ejendom hos Focus Advokater
  • Nanna Westerby Jensen – Plandirektør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune 
  • Signe Bendix Skaarup – Asset Manager hos Danica Ejendomme  og tidligere EA-ambassadør
  • Solveig Rannje – Ejendomsdirektør hos Velliv 

Ideen til diversitetsrådet kom på baggrund af den diversitetsanalyse, som EjendomDanmark offentliggjorde tilbage i marts i forbindelse med Kvindernes Kampdag. 

Rådets formål og arbejde 

I EjendomDanmark er ønsket, at ejendomsbranchen udgør en mangfoldig og moderne branche, som er bredt repræsenteret på tværs af køn, alder, religion, etnicitet med videre – uanset om man er nyuddannet eller leder.  

Diversitetsrådets primære opgave bliver at komme med en række anbefalinger til, hvordan ejendomsbranchen fremadrettet får en mere balanceret sammensætning.  

”Vi ved, at mangfoldighed blandt andet er med til at skabe god trivsel blandt medarbejderne. Derudover giver det også virksomhederne både økonomisk vækst og udvikling, at arbejdsstyrken er bredt repræsenteret,” siger Peter Stenholm og fortsætter:  

”Med øget diversitet i branchen skabes der incitament for både nye idéer og en bredere vifte af erfaringer, der alt sammen er med til at styrke helheden både hos virksomhederne og dermed også i hele ejendomsbranchen.” 

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis. Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program TBA.LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.