/ Nyheder / Branchen var en naturlig vej at gå

Branchen var en naturlig vej at gå

Mads Guldbæk Jensen er direktør i den familieejede virksomhed PWH Ejendomme, og så er han et af de nye bestyrelsesmedlemmer i EjendomDanmarks bestyrelse. Han fortæller om sin vej ind i branchen og motivationen bag hans politiske engagement.

Af

Mads Guldbæk Jensen er direktør i PWH Ejendomme.

Mads Guldbæk Jensen er en af de brancheaktører, der til generalforsamlingen den 25. april 2024, blev valgt til at sidde i EjendomDanmarks bestyrelse. Han er direktør i den familieejede virksomhed PWH Ejendomme, som han overtog efter et generationsskifte, og engagerer sig i flere tillidserhverv. Blandt andet som bestyrelsesmedlem i ProDomus.

”Jeg er jo født ind i branchen forstået på den måde, at min far har bygget den her ejendomsvirksomhed op gennem sit virke som tømrermester og ved at investere i ejendomme. Branchen har altid haft min interesse, og fra jeg var ret ung, har jeg vidst, at det var den vej, jeg ville gå,” udtaler Mads Guldbæk Jensen.

Han voksede op med ejendomsbranchen helt tæt på sig, og for ham var en karriere i branchen derfor en selvfølge:

”Min vej ind i branchen var helt naturlig for mig, men der er jo ikke en uddannelse, man som sådan kan tage for at blive udlejer, så jeg uddannede mig som tømrer, siden som finansøkonom, og så har jeg taget administratoruddannelsen og er certificeret ejendomsinvestor. Jeg kan rigtig godt lide at udvikle mig, og jeg vil sige, at den sammensætning har givet mig enormt meget, fordi jeg har fået en bred forståelse for blandt andet håndværket bag ejendomme, økonomi og jura,” fortæller han.

Afveksling i hverdagen

Et af de aspekter, der tiltalte Mads Guldbæk Jensen, ved ejendomsbranchen, var den alsidige hverdag, som arbejdslivet i branchen bringer.

”Jeg har altid brændt for branchen, og jeg har set, hvad min far har lavet, og det er en god kombination af at arbejde med mennesker og at drive forretning. Jeg er glad for, at min hverdag byder på mulighed for at komme ud i marken og se, hvad der foregår, og at man får talt med og hjulpet nogle mennesker. Mit arbejde er alsidigt, og det er enormt attraktivt for mig,” fortæller han og fortsætter:

”Min far har i virkeligheden præget mig meget i forhold til min kærlighed til den hverdag, ejendomsbranchen byder på. Derfor vendte jeg også gladelig tilbage til Aalborg, da han kaldte mig hjem for at overtage virksomheden. Det er her, mine rødder er, så det var en nem overgang for mig.”

Professionalisering og personliggørelse af branchen

Siden Mads Guldbæk Jensen overtog driften af PWH Ejendomme, er der ifølge ham sket en stor udvikling i ejendomsbranchen.

”Jeg synes, at der ses en tendens til, at ejendomsbranchen er blevet meget professionaliseret. Arbejdet er derfor også mere strømlinet, og det er på sin vis rigtig godt, men jeg synes også, at vi skal holde fast i det personlige aspekt og sjælen i ejendomsdriften. Vi skal vise udadtil, at der er nogle mennesker bag, der bekymrer sig og går op i deres arbejde, i branchen og i samfundet,” udtaler han.

Han mener, at fremtiden i branchen har meget positivt at byde på, og det skal der sættes fokus på:

”Udviklingen på det grønne område er allerede godt i gang, og den retning skal vi selvfølgelig bare fortsætte i. Det kommer til at kræve nogle store investeringer, men jeg ser en stor villighed til at sætte både tid og penge af til at rykke på denne dagsorden,” fortæller Mads Guldbæk Jensen og fortsætter:

”Jeg tror, at der i fremtiden vil komme endnu mere fokus på at skabe en identitet omkring de mursten, man ejer. Ejendomsbranchen bliver personliggjort, og der skabes en fortælling om de steder, vi bor og færdes. Det er vigtigt, at vi får formidlet alt det positive om branchen, fordi vi har en vigtig plads i samfundet, og der er mange gode historier at fortælle.”

Brænder for det politiske

Mads Guldbæk Jensen er en af de nye medlemmer af EjendomDanmarks bestyrelse, men det er ikke nyt for ham at engagere sig politisk. Han mener nemlig, at man har en forpligtelse til at engagere sig, hvis man har muligheden for det.

”Jeg er i flere tillidserhverv, og så styrer jeg selvfølgelig min virksomhed. Derfor havde jeg egentlig også tænkt, at jeg ikke skulle være med i mere. Men der brænder en lille politisk ild i mig, og da Henrik Dahl Jeppesen kontaktede mig og foreslog, at jeg stillede op, fordi han ønskede en mere repræsentativ bestyrelse rent geografisk set, kunne jeg ikke sige nej,” fortæller han og afslutter:

”Det er en gylden mulighed for at have indflydelse i branchen, og jeg synes, at branchen skal repræsenteres på tværs af alle mulige aspekter som geografi, alder og køn. Og så vil jeg gerne være med til at sætte skub i og bidrage til, at ejendomsbranchen bliver set og hørt, og at vores brancheorganisation står solidt med en stærk stemme – både politisk, i medierne og i den brede offentlighed.”