/ Nyheder / Fra robotudvikler til ejendomsinvestor

Fra robotudvikler til ejendomsinvestor

Et skoleprojekt blev kickstarten til Anders Ulrik Sørensens karriere som iværksætter. Som 26-årig er han allerede i gang med sin anden karriere, nu som ejendomsinvestor. Et konstant højt tempo har af og til sat sine spor på helbredet.

Af

Et skoleprojekt blev kickstarten til Anders Ulrik Sørensens karriere som iværksætter. Som 26-årig er han allerede i gang med sin anden karriere, nu som ejendomsinvestor. Et konstant højt tempo har af og til sat sine spor på helbredet.

Det begyndte ikke som et iværksættereventyr, men som en skolekonkurrence tilbage i 2013. Anders Ulrik Sørensen gik på handelsgymnasiet og deltog sammen med sin studiekammerat i den årlige, landsdækkende konkurrence, hvor det handler om at drive en fiktiv virksomhed længst muligt i løbet af et år. Her kom de på idéen om at bygge verdens første robot, der automatisk skulle opstrege fodboldbaner. 

Ideen vandt både anerkendelse og konkurrencer, og i 2015 fik de to studiekammerater en lokal investor med på at udvikle robotten i virkeligheden. Virksomheden Intelligent Marking (IM) blev en realitet, og de næste fire år udviklede det sig til en større virksomhed og et amerikansk datterselskab. Robotten blev efterhånden solgt til 25 markeder, og ved udgangen af 2019 husede koncernen omkring 40 ansatte.

”Det var min introduktion til iværksætteri. Jeg har altid vidst, at jeg nok i en eller anden udstrækning ville ende som selvstændig, da min far er selvstændig virksomhedsejer. Jeg krediterer ubetinget min konstante skabertrang, min uopslidelige arbejdsmoral samt ukuelige drive og fokus til at eksekvere til den inspiration, som min far har givet mig fra barnsben og stadigvæk gør den dag i dag.”

Nye investeringseventyr

Efterhånden som virksomheden voksede, kom en række større investorer til, men samtidig ændrede forretningsgrundlaget sig, og forretningen bevægede sig for langt væk fra den oprindelige idé, fortæller Anders Ulrik Sørensen. I 2019 valgte han at sælge sine andele. Kapitalen banede dog vejen for nye investeringseventyr. En tidligere investor i IM inspirerede ham til at kaste sig over ejendomsinvesteringer.

”At arbejde med ejendomme virkede udadtil rimelig tilforladeligt. Er din vare godt placeret, og har du nogle fornuftige lejere, kan du budgettere med både værdistigninger og et løbende cashflow. Det er svært at finde lignende kombination i andre investeringer,” siger Anders Ulrik Sørensen, der valgte at investere i sine første tre udlejningsejendomme med sammenlagt syv lejemål.

Forretningskonceptet er simpelt. Sammen med en række samarbejdspartnere finder han frem til grundstykkerne, får udviklet lokalplanen og opfører rækkehusene.

”Siden står jeg for udlejnings­processen og forsøger så at sælge projekterne til en tredjepartsinvestor. Det provenu, der kommer ind, investeres i de næste projekter,” fortæller han.

Skagen og andre byer på radaren

Lige nu er der fokus på opførelsen af rækkehuse i Hjørring, hvor der har vist sig at være en rigtig god afsætning.

”I øjeblikket kan udbuddet ikke følge med efterspørgslen. Men det er klart, at jeg på et eller andet tidspunkt må udvide min geografiske horisont,” siger han.

Næste område kunne meget vel blive Skagen.

”Mange tilflyttere må gå forgæves efter en lejebolig i Skagen, men en del oplandsbyer til de større byer vil også være relevante. Jeg er ikke geografisk låst, men kan godt lide selv at byggestyre. Derfor skal det gerne være inden for en afstand, hvor jeg kan håndtere det.”

Nemt skifte

Skiftet til iværksætteri i ejendomsbranchen er gået forholdsvist nemt, mener Anders Ulrik Sørensen.

”Der er så mange facetter af det at drive virksomhed, der går igen, uanset hvilken branche du opererer i. Meget viden har jeg ikke skullet opbygge, men haft på forhånd med baggrund i opbyggelsen af IM. Før handlede jeg komponenter, nu handler jeg mørtel og mursten. Finansiering, forhandling og jura har været en del af min hverdag siden 2013.”

For at forstå de mere brancherelaterede udfordringer nærmere valgte han dog at tage EjendomDanmarks EA-uddannelse, hvilket han klarede på otte måneder som den hurtigste i Danmark. Uddannelsen har givet ham et stærkt fagligt grundlag.

”De undervisere, der er tilknyttet uddannelsen, har været exceptionelt dygtige, og jeg har fået opbygget en stor vidensbank inden for kort tid. Samtidig har jeg fået rigtig god sparring. Med tanke på de projekter, jeg udvikler nu, ville jeg ikke have været uddannelsen foruden.”

Et liv i overhalingsbanen

Livet som iværksætter er et liv i overhalingsbanen. Der har gennem årene ikke været meget plads til hverken weekend eller ferier, og det høje tempo har til tider kunnet mærkes på helbredet.

”Har man den rigtige psyke og kan lukke af for alt andet, er det kun fysikken, der kan finde på at give efter. I perioden med IM kunne jeg godt have konstant hovedpine og pludselig få næseblod. Det var faresignaler, jeg valgte at ignorere fuldstændig.”

Ud over at have presset sig selv har iværksætteriet samtidig krævet, at Anders Ulrik Sørensen har skullet navigere i konstant uvished.

”Jeg trives faktisk bedst i uvishedens øje og rejser mig de gange, jeg falder, men at arbejde på den måde er ikke for alle.”

Anders Ulrik Sørensen er i dag 26 år og har to børn med sin forlovede. Livet med børn har fået ham til at sætte tid af til at holde fri, men han er også blevet mere rund i sin arbejdstilgang.

”Det at få børn har introduceret nogle bløde værdier i mit liv, som har gjort mig mere menneskelig – blandt andet i forhandlingssituationer. Jeg flueknepper generelt ikke så meget længere,” siger han med et smil.